Acest site utilizează cookies. Navigarea în continuare reprezintă acceptul dumneavoastră pentru utilizarea acestora. Citeşte mai multe despre cookies aici

Știați că… Animalele își produc singure Vitamina C ?

Scris de Andrei 14.09.2020 0 Comentarii Vitamina C,

Știați că… Animalele își produc singure Vitamina C ?

 

… și la nevoie își produc cantități impresionante !

 

De exemplu, caprele, care au o greutate corporală similară oamenilor, produc zilnic 13.000mg vitamina C, iar în condiții de stres/boală/toxicitati pot produce până la 100.000mg pe zi !

 

caprele produc singure vitamina C

 

Majoritatea animalelor își produc singure vitamina C

 

Așa cum veți vedea în articolele următoare, vitamina C are un rol esential în sinteza de colagen (prezent în majoritatea țesuturilor organismului), în eliminarea virusurilor, bacteriilor, dar și în detoxifiere.

Vitamina C are un rol esențial în menținerea stării de sănătate.

 

 

Oamenii, alături de maimuțe, porcușorii de guineea, câteva specii de pești și lilieci NU (mai) sunt capabile să sintetizeze vitamina C.

Acest lucru ne face mult mai susceptibili la îmbolnăviri !

Spre deosebire de majoritatea animalelor, omul trebuie să-și asigure necesarul de vitamina C zilnic, preferabil prin alimentație sau prin suplimente ce conțin vitamina C.

Se presupune că și omul preistoric a avut capacitatea de a-și sintetiza vitamina C, dar dintr-un motiv necunoscut (evoluție, defect genetic) a pierdut capacitatea de a secreta enzima L-gulonolacton-oxidaza care intervine în procesul biochimic de producere a vitaminei C din glucoză.

 

De reținut !

 

DZR (doză zilnică recomandată) de vitamina C este de 60 mg pentru femei și de 90 mg pentru bărbați, iar animalele, în coditii de stres/boală pot produce până la 100.000mg, adică de 1.000 de ori mai mult decât doză zilnică recomandată.

 

Majoritatea studiilor clinice medicale care implică vitamina C sunt efectuate pe doze extrem de mici de vitamina C (1000, maxim 2000mg pe zi).  

 

Referinte:

Stone I. "Homo sapiens ascorbicus, a biochemically corrected robust human" Medical Hypothesses

Nishikimi M. et al, "Occurrence in humans and guinea pigs of the gene related to their missing enzyme L-gulonolactone oxidase" Archives of Biochemistry and Biophysics 1988

 

Imagine de Sasin Tipchai de la Pixabay

Imagine de Christoph de la Pixabay

Scrie un comentariu