Acest site utilizează cookies. Navigarea în continuare reprezintă acceptul dumneavoastră pentru utilizarea acestora. Citeşte mai multe despre cookies aici

Neutrient Total C Vitamina C pulbere. Promo 43% aici

Și totuși… câtă vitamina C ar trebui să iau ?

Scris de Andrei 25.09.2020 0 Comentarii Vitamina C,

Și totuși… câtă vitamina C ar trebui să iau ?

 

Am arătat în articolul anterior că majoritatea animalelor își sintetizează singure vitamina C în cantități mari, dar omul a pierdut această capacitate și trebuie să își asigure necesarul zilnic prin alimentație și suplimente.

 

Și totuși… câtă vitamina C avem nevoie ?

 

care este necesarul zilnic de vitamina c

 

 

Linus Pauling, laureat al Premiului Nobel de două ori, a afirmat că oamenii ar trebui să adminstreze doze cuprinse între 2,3 și 9,5 grame de vitamina C pentru a se apropia concentrațiile plasmatice produse de majoritatea mamiferelor și pentru a se bucura de beneficiile vitaminei C.

 

Linus Pauling însuși, a început să administreze vitamina C 3 grame pe zi, iar pe măsură ce și-a aprofundat studiile despre vitamina C a ajuns să administreze 18 grame de vitamina C pe zi în anii 1960.

 

 

În 1949 G.H. Bourne a realizat un studiu asupra dietei gorilelor (animale incapabile de a-și sintetiza vitamina C) în urma căruia a concluzionat că acestea au un consum zilnic de aproximativ 4,5 grame de vitamina C, din alimentele ingerate. Raportat la dimensiunea corpului G.H. Bourne a concluzionat că necesarul zilnic de vitamina C al omului s-ar situa între 1-2 grame zilnic.

 

 

În anii 1960 Irwin Stone a realizat a realizat o serie de experimente cu același scop: determinarea necesarului zilnic de vitamina C. Stone a descoperit că șobolanii sintetizează vitamina C între 26-58mg/kg în fiecare zi. Raportat la greutatea corpului uman, conform experimentelor lui Stone consumul optim de vitamina C al omului s-ar situa între 1,8 – 4,1 grame / zi.

 

 

În anul 2011 după accidentul nuclear de la Fukushima, Dr. Yanagisawa a recomandat administrarea de vitamina C lipozomală persoanelor aflate în vecinătatea accidentului (2-3 grame de 3-4 ori pe zi).

 

 

Dr. Thomas E. Levy, medic cardiolog, avocat neobosit al vitaminei C, recomandă o doză minimă de 6 grame / zi, doză care trebuie crescută exponențial în caz de boală.

 

 

De reținut:

1. Doza optimă de vitamina C depășește mult doză zilnică recomandată de 90mg/zi. Doza optimă de vitamina C variază în funcție de persoană, vârstă, starea de sănătate și formularea farmaceutică.

2. Este important ca administrarea de vitamina C să fie împărțită în cât mai multe prize pe parcursul întregii zile.

3. Toleranța intestinală este capacitatea intestinului de a absorbi vitamina C. Află mai multe în următorul articol. Click aici.

 

take enough c to be simptom free whatever that amount may be

 

Referinte:

https://paulingblog.wordpress.com/tag/ascorbic-acid/

https://bant.org.uk/wp-content/uploads/2014/01/BANTNEWS_JUN2013_ISSUE_49.pdf

https://www.isom.ca/wp-content/uploads/2013/01/Vitamin-C-as-Protection-Against-Radiation-Exposure-26.3.pdf

Primal Panaceea, Thomas. E. Levy PhD, MD.

 

Fotografie creată de Anna Shvets, de la Pexels

Scrie un comentariu