Cele mai bune suplimente pentru fertilitate

 

De ce, deşi trăim o viață atât de abundentă în Occident, cu acces la numeroase alimente de pe tot globul, rata de fertilitate estedince în ce mai scăzută? Terapeutul nutriţional Angela Heap dezvăluie de ce Vitamina C, Complexul de Vitamine B şi Acetil L-Carnitina de la Altrient se află în vârful nutrienţilor necesari pentru perioada preconcepțională și sarcină.

În octombrie 2017 a apărut un raport care discută fertilitatea masculină în ultimii 45 de ani, iar rezultatele au fost alarmante. Numărul de spermatozoizi a scăzut cu aproape 60% din 1973, iar 1 din 6 cupluri suferă de infertilitate. Înainte de acest studiu, finanțarea și cercetarea s-au axat în mare măsură pe femei ca fiind cauza decisivă a scăderii fertilității. În prezent, iau naştere numeroase teorii despre motivul pentru care acest brusc declin a avut loc într-un timp atât de scurt. Mulți suspectează alimentaţia și stilul de viață ca fiind principalii contribuitori la această problemă.

 

Alimentaţia şi fertilitatea

În secolul 21 există o cantitate imensă de alimente disponibile. Dar, oferind o astfel de varietate și în cantităţi atât de mari pentru a hrăni populațiile în creștere, calitatea hranei a avut de suferit. O mare parte din produsele convenționale pe care le consumăm astăzi conţin niveluri mai scăzute de nutrienți decât acum 50 de ani și sunt puternic contaminate cu substanțe chimice și hormoni. Apariția alimentelor procesate a pus, de asemenea, o povară uriașă asupra organismului, pentru care acest stil de alimentaţie e artificial. Unii experţi spun că acest fapt este, poate, motivul pentru declinul ratei de fertilitate și pentru care multe persoane optează acum pentru metode asistate de a avea copii.

 

Alimentaţie sănătoasă + suplimente = fertilitate

Nutriţioniştii recomandă ca nevoile dvs. nutriționale să fie satisfăcute prin alimentaţie. Cu toate acestea, pentru unele persoane și în anumite situații, suplimentele sunt importante pentru a asigura atingerea tuturor nivelurilor de nutrienți. Soluţiile de îmbunătăţire a fertilităţii ar putea fi la fel de simple ca schimbarea stilului de viaţă şi adoptarea une ialimentaţii sănătoase în combinaţie cu unele suplimente nutriţionale cheie. În 1995, Universitatea Surrey a publicat un studiu în care specialiştii au lucrat cu peste 300 de cupluri care au avut anterior probleme de fertilitate. Pe baza necesităților nutriționale, aceștia au aplicat un “program de fertilitate” specific pentru toți cei implicați, iar rezultatul a fost că peste 80% dintre cupluri au avut un copil.

 

Cele mai importante suplimente pentru fertilitate

Există acum o cantitate uriașă de cunoștințe științifice despre cum să utilizați aceste substanțe nutritive prin suplimente pentru a ajuta la echilibrarea hormonilor și pentru a îmbunătăți fertilitatea. Când vine vorba de suplimente, sistemul lor de transport este cel care determină viteza lor de absorbție și biodisponibilitatea. Toate suplimentele Altrient® sunt proiectate pentru a furniza o absorbție maximă, folosind un purtător de fosfolipide care permite acestor nutrienți să ajungă direct în celule, iar datorită faptului că stratul exterior atât al spermei cât și al ovulelor este alcătuit din lipide, livrarea este şi mai rapidă și mai bine orientată.

  • Vitamina C Lipozomală Altrient® - este esențială pentru susținerea sănătății spermatozoizilor și a ovulelor și fiind un antioxidant cheie, ajută la reducerea stresului oxidativ. Dacă se produce o oxidare, aceasta poate duce la degradarea sănătății atât a ovulelor, cât și a spermei și, astfel, poate produce leziuni cromozomiale. Vitamina C este, de asemenea, vitală pentru dezvoltarea sănătoasă a bebelușului și sprijină sănătatea placentară în timpul sarcinii, pentru a preveni avortul spontan.

altrient-c

  • Complexul Lipozomal de Vitamine B Altrient® - oferă întregul spectru de vitamine B, inclusiv Quatrefolic®, o formă de acid folic de nouă generație care oferă o biodisponibilitate crescută și joacă un rol crucial în prevenirea defectelor timpurii ale fătului. Altrient® B conține, de asemenea, vitaminele B12 și B6 care ajută la replicarea sănătoasă aADN-ului și la echilibrul hormonal. Pe lângă acestea, Altrient® B conține şi mineralele Seleniu, Zinc și Crom, despre care puteţi să citiți mai jos...

altrient b

  • Carnitina - acest aminoacid a fost demonstrat că ajută la susținerea motilității și calității spermei, protejând în același timp sperma de daunele oxidative. De asemenea, s-a demonstrat că ajută la ovulație și creşte rata sarcinilor la femeile care doresc ajutor în ceea ce priveşte fertilitatea.
  • Seleniul - acest mineral puternic antioxidant este util atât pentru fertilitatea feminină cât și pentru cea masculină și s-a descoperit că adesea corelează cu factorul de fertilitate masculin. Seleniul ajută la susținerea sănătății tiroidei, iar tulburările tiroidiene sunt relaţionate cu avortul timpuriu. Altrient® B conține seleniu lipozomal.
  • Zincul - important atât pentru fertilitatea masculină cât și pentru cea feminină,susține hormonii cheie, cum ar fi estrogenul, progesteronul, pentru a avea o sarcină sănătoasă care să ajungă la termen. Zincul joacă, de asemenea, un rol-cheie în sănătatea spermei, iar nivelele scăzute de zinc au fost legate de nivele scăzute ale spermatozoizilor, motilitate și morfologie slabă. Altrient® B conține zinc lipozomal.
  • Omega 3 - aceste grăsimi "bune" ajută la susținerea echilibrului hormonal și reprezintă o parte esențială a unui plan nutriţional de fertilitate. Nivelul de omega-3 a fost, de asemenea, legat de fertilitatea masculină, deoarece s-a demonstrat că atunci când motilitatea și numărul de spermatozoizi sunt scăzute, acest lucru ar putea să coreleze și cu nivelurile scăzute de omega 3.

 

Altrient® B și Altrient® C sunt o combinaţie la îndemână atunci când vine vorba de un nutrient ideal pentru perioada de preconcepţie, dar acestea trebuie administrare mereu alături de o alimentaţie sănătoasă și un stil de viață sănătos pentru o abordare holistică a planificării familiale.

 

Angela Heap este un nutriţionist care a absolvit Colegiul Naturopatic din Marea Britanie în 2015 şi este specializată în fertilitate, managementul hormonal şi sarcină. Angela utilizează multe instrumente de diagnosticare pentru a-și susține activitatea, concentrându-se puternic asupra testelor și a geneticii ca fiind cheia care poate rezolva infertilitatea. Angela a prezentat recent la cea mai mare conferință pe tema fertilității și sarcinii din Londra, "Călătoria gestațională", unde a vorbit despre "Nutriția - o abordare clinică a fertilității", alături de mulți experți internaționali în fertilitate.

 

Referinţe
Numărul de spermatozoizi a scăzut cu 59% din 1973 https://academic.oup.com/humupd/article-abstract/23/6/646/4035689https://www.sciencedaily.com/releases/2017/07/170726110954.htm
Fertilizarea in-vitro în ultimele decenii https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1936357/
Sănătatea în perioada preconceperii şi sarcinii într-un studiu pe 387 de cupluri https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.3109/13590849509000218?journalCode=ijne20
Vitaminele B – Importanţa acidului folic în timpul sarcinii https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2628952/
Importanţa vitaminei B6 în sarcină https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29529267
Vitamina C şi sănătatea placentară şi în timpul sarcinii https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15607547
Vitamina C şi sănătatea spermei https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28251671
Vitamina C şi protecţia sănătăţii ovulelor https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26966434
Acetil L- Carnitinapentru sănătatea spermei - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4163266/
Acetil L- Carnitinapentru femei - https://www.integrativepro.com/Resources/Integrative-Blog/2016/L-carnitine-and-Womens-Health
Nivele scăzute de seleniu, reproducere şi avorturi spontane https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21963101
Tulburările tiroidei şi avorturi spontane https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29102040
Corelaţia nivelelor de zinc cu infertilitatea masculină https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26932683
Importanţa zincului pentru fertilitate https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30122633
Omega 3 şi inflamaţia redusă în sarcină https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30293596
Omega 3 şi fertilitatea bărbaţilor https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30196939