Acest site utilizează cookies. Navigarea în continuare reprezintă acceptul dumneavoastră pentru utilizarea acestora. Citeşte mai multe despre cookies aici

Neutrient Total C Vitamina C pulbere. Promo 43% aici

Determinarea toleranței intestinale la vitamina C

Scris de Andrei 30.09.2020 0 Comentarii Vitamina C,

Determinarea (titrarea) toleranței intestinale la vitamina C

 

 

Toleranța intestinală la vitamina C este cantitatea maximă de vitamina C care poate fi ingerată până la apariția unui scaun moale.

Scopul determinării (titrării) toleranței intestinale este cunoașterea unei metode care asigură efecte maxime ale vitaminei C administrate pe cale orală.

 

Metoda a fost larg folosită în anii 1970 de Dr. Robert F. Cathcart III care a tratat prin această metodă peste 9.000 de pacienți suferind de boli precum: infecții virale (hepatită virală acută, mononucleoză, herpes etc ), gastroenterite, infecții bacteriene, candidoze, infecții fungice, traumatisme, alergii, cancer, etc.

 

Majoritatea adulților au o toleranță intestinală de 10-15g de vitamina C, dar cel mai important de știut este că toleranța intestinală în caz de boală, stres, intoxicații, infecții, rănire, dietă deficitară (ex. fast-food)  crește de până la 10 ori !

 

 

Determinarea toleranței intestinale

Detereminarea toleranței intestinale la vitamina C presupune administrarea de multiple doze de 2-3 grame de vitamina C până când intestinul nu mai poate absorbi vitamina C și apare un scaun apos.

Din acest motiv, pentru testarea toleranței intestinale la vitamina C este important să alegeți o zi liniștită, când sunteți acasă, în apropierea toaletei.

Alimentația în decursul zilei trebuie să fie una normală.

1. Începeți administrarea de vitamina C înainte de micul dejun. 2 grame acid ascorbic dizolvate în ½ pahar cu apă. Notați ora primei administrări.

2. Din ora-n ora administrați o nouă doză de 2 grame vitamina C. Notați cantitatea de vitamina C ingerată.

3. După multiple doze administrate veți simți un ușor disconfort gastric și/sau gaze. Reduceți doză ingerată la 1gram pe ora.

4. Continuați până aveți un scaun apos după care opriți administrarea.

 

Adunați cantitatea totală de vitamina C pe care ați ingerat-o. Această este toleranță intestinală.

 

grafic de testare al tolerantei intestinale la vitamina c

 

Metodă descrisă poate fi adaptată la organismul fiecăruia. Dacă simțiți că doză este prea mică sau prea mare ajustați ! Sunt persoane care administrează 3 prize de câte 4 grame pentru a grăbi procesul.

 

De reținut !

Toleranța intestinală va crește vertiginos în caz de boală, intoxicații, stres.

 

Pentru testarea toleranței intestinale alegeți o formă de acid ascorbic pulbere. Dacă simțiți inconfort gastric utilizați o formă de vitamina C tamponată (ascorbat de sodiu).

Pulberea este bine să o dizolvați în ½ pahar cu apă, dar unii preferă să o pună direct pe limbă și să bea apă peste.  

Puteți folosi și capsule sau comprimate cu vitamina C, preferabil de 1000mg/capsulă.

Vitamina C lipozomală nu se pretează pentru testarea toleranței intestinale, aceasta având proprietăți diferite datorită formulării. 

 

 

Referinte:

http://orthomolecular.org/library/jom/1981/pdf/1981-v10n02-p125.pdf

http://www.doctoryourself.com/titration.html

 

 

Imagine de Elionas2 de la Pixabay

Scrie un comentariu