Singurul lucru pe care trebuie să-l ştii este unde se află biblioteca– Albert Einstein

Am pregătit pentru tine o listă cu câteva dintre cele mai importante cărți care te vor ajuta să iți îmbunătățești în mod natural fertilitatea. 

Recomandările de mai jos ar trebui de altfel incluse și în categoria "dezvoltare personala" nu doar "sănătate" sau "cărți de bucate", întrucât sunt instrumente esențiale prin care ajungem să ne cunoaștem pe sine, să ne înțelegem și să ne acceptăm.

Adevărată ignoranță nu este absența cunoașterii, ci refuzul de a o dobândi- Karl Popper


Awakening Fertility: The Essential Art of Preparing for Pregnancy

Un ghid de îngrijire blând pentru viitoarele mame. Calea către maternitate este un proces profund și transformator, cu întorsături neașteptate. Awakening Fertility te însoțește în această  călătorie indiferent dacă dorința ta de a deveni mamă arde înverșunat astăzi sau este o chemare a viitorului care abia începe să se trezească. Destinată femeilor indiferent în ce etapă a procesului de preconcepție se afla, această carte oferă înțelepciune și îndrumări pentru a vă susține corpul, mintea și spiritul, precum și aproape 50 de rețete delicioase 

 

Taking Charge of Your Fertility: The Definitive Guide to Natural Birth Control, Pregnancy Achievement, and Reproductive Health,  - Toni Weschler

Ești nemulțumită de metoda de contracepție folosită în acest moment?  Sau ești demoralizată de încercarea nereușită de a avea un copil? Experimentezi semne și simptome confuze în diferite momente ale ciclului menstrual și ești frustrată de lipsa explicațiilor simple? 
Această resursă neprețuită vă va oferi răspunsurile la toate aceste întrebări, oferind în același timp perspective uimitoare asupra propriului corp. Preluarea controlului asupra fertilității tale a ajutat sute de mii de femei să rămână însărcinate, să evite sarcina în mod natural sau pur și simplu să obțină un control mai bun asupra sănătății și vieții lor. Această carte explică în detaliu Metoda de conștientizare a fertilității care împuternicește si care în doar câteva minute pe zi vă permite: 
- să vă maximizați șansele de concepție înainte de a consulta un medic
- să accelerați tratamentul de fertilitate prin identificarea rapidă a obstacolelor în calea sarcinii; - metode eficiente de contracepție,  dovedite științific-  fără substanțe chimice sau dispozitive 
O lectură imputernicitoare  despre controlul asupra propriei sănătăți sexuale și ginecologice


The Fertility Diet: Groundbreaking Research Reveals Natural Ways to Boost Ovulation and Improve Your Chances of Getting Pregnant
Rămâneți însărcinată - natural!
Această carte dezvăluie noi cercetări uimitoare din cadrul studiului de referință Nurses’ Health Study, care arată că alimentele pe care le consumi îți pot crește fertilitatea. Cartea prescrie zece modificări simple în dietă și activitate care vă pot crește șansele de a rămâne însărcinată. 
Nurses’ Health Study  a examinat în mod exhaustiv efectele dietei și ale diverselor schimbări in stilul de viață asupra fertilității în rândul a aproape 20.000 de asistente. Doi dintre cercetătorii principali ai studiului traduc descoperirile sale inovatoare în schimbări pe care le puteți pune în practică astăzi, punând astfel fundația pentru o sarcină sănătoasă și formând baza unei strategii alimentare care vă va fi de folos pentru tot restul vieții. Dieta de fertilitate oferă, de asemenea, planuri de masă pentru o săptămână și rețete delicioase care vor face ca respectarea regulilor să fie ușoară.

1000 Needles: How to Increase Your Odds and Take Control of Your Ivf Journey, Paperback - Karissa Stelma

Infertilitatea afectează aproximativ 15% dintre cupluri la nivel global, dar cumva infertilitatea și fertilizarea în vitro (FIV) sunt subiecte tabu, adesea ascunse și despre care nu se vorbește. 1000 Needles: Cum să-ți crești șansele și să preiei controlul asupra călătoriei tale FIV elimină stigmatul infertilității într-o manieră deșchisă, explorând provocările și descoperirile unui cuplu care trece prin proceduri FIV, pentru a normaliza conversația despre infertilitate. Acest ghid:
• abordează laturile medicale și personale ale infertilității,
• sugerează modificări ale stilului de viață susținute de cercetări pentru a vă crește șansele de succes;
• cercetează opțiunile de medicamente și tratament,
• risipește miturile, încalcă tabuurile și multe altele
Cel mai important, 1000 Needles oferă acel sâmbure de speranță, indiferent dacă abia începeți FIV sau vă gândiți să “depuneți armele”. Combinația de cercetare meticuloasă și experiență personală care a dus la o sarcină și o naștere de succes pentru autor oferă o imagine realistă a aspectelor cu care te vei confrunta  în timp ce parcurgi  propria călătorie FIV.

It Starts with the Egg Fertility Cookbook: 100 Mediterranean-Inspired Recipes- Rebecca Fett

O mulțime de cercetări științifice arată că adoptarea unei diete mediteraneene vă poate ajuta să rămâneți însărcinată mai repede și să creșteți ratele de succes în FIV. Această carte vă ajută să puneți în practică această cercetare, cu peste 100 de rețete inspirate din dieta mediteraneană, împreună cu răspunsuri la toate întrebările dvs. despre nutriție și fertilitate. Rețetele includ
- Frittata cu somon afumat și praz
- Falafel copt cu sos de tahini de lămâie
- Souvlaki de pui cu Tzatziki de avocado
- Pui Alfredo fără lactate
- Pâine cu rozmarin cu conținut scăzut de carbohidrați
- Tort cu migdale cu afine
- Cipsuri de ciocolată pecan

PCOS SOS Fertility Fast Track: The 12-week plan to optimize your chances of a successful pregnancy and a healthy baby, Paperback - Felice Gersh
10% din toate femeile au sindromul ovarului polichistic. Este cea mai frecventă tulburare endocrină feminină și cauză a infertilității feminine din lume.
Dacă aveți PCOS și doriți să aveți un copil, aveți nevoie de acest plan.
Renumitul expert în PCOS, Dr. Felice Gersh și-a transformat cartea revoluționară, PCOS SOS, într-un program de fertilitate de 12 săptămâni. Bebelușii sănătoși încep cu mame sănătoase. În loc să se grăbească în tratamente de fertilitate, dr. Gersh arată cum poți folosi dieta și stilul de viață pentru a deveni cu adevărat  sănătos și cum acest lucru restabilește în mod natural fertilitatea feminină. Acesta este ghidul pentru femeile cu PCOS care doresc să rămână însărcinate (pe cale naturală sau prin FIV) și să își reducă riscul de avort spontan și de complicații ale sarcinii.
În 12 săptămâni care vă vor schimba viața, Dr. Gersh vă va ajuta să:
• scădeți inflamația.
• Îmbunătățiți sensibilitatea la insulină.
• Slăbiti
• vă echilibrați hormonal.
• Eliminați toxinele și perturbatorii endocrini din alimente și acasă
PCOS SOS Fertility Fast Track este un plan dovedit pentru gestionarea PCOS în mod natural, restabilirea ritmurilor feminine și îmbunătățirea semnificativă a fertilității.

Spiritual Fertility. Integrative Practices for the Journey to Motherhood, - Dr Julie Von

„Scânteia care este responsabilă pentru crearea fiecărei ființe umane noi nu poate fi redusă la o masă de celule și procese biochimice. Există un mister mai profund în joc la care pot atinge femeile care se luptă cu fertilitatea.”

Această carte explică cum să folosești instrumentele spiritualității și psihologiei pentru a relaxa sistemul endocrin, a-ți schimba perspectiva și a rămâne însărcinată.
Toată lumea este fertilă; cu toate acestea, standardele noastre comune pentru măsurarea fertilităţii sunt defectuoase. Astăzi, narațiunea despre fertilitate general acceptată oferă multe în ceea ce privește diagnosticul, dar puțin în ceea ce privește îngrijirea personalizată și luarea în considerare a întregului feminin: minte, corp și spirit
În această carte revoluționară, doctorul de fertilitate holistică Dr. Julie Von le arată femeilor o nouă modalitate de a aborda fertilitatea, astfel încât întreaga experiență de a rămâne însărcinată să fie înălțătoare din punct de vedere energetic. Ea împărtășește instrumente și tehnici care ajută la hrănirea și construirea energiei receptive a femeilor pentru a se conecta la aspectele spirituale și nevăzute ale creării vieții. Dr. Von îi ajută pe cititori să înțeleagă că principiile sincronizării cosmice pot fi aplicate tuturor proceselor care au legătură cu fertilitatea și creșterea copiilor, de la congelarea ouălor, până la concepere, până la alegerea adoptării.
 Cu aproape 20 de ani de experiență clinică, Dr. Von a experimentat direct capacitatea spiritualului de a echilibra sistemul hormonal și de a promova o sarcină sănătoasă

Yoga and Fertility: A Journey to Health and Healing, Paperback - Jill Mahrlig Petigara

Indiferent dacă încercați să concepeți în mod natural sau cu ajutorul tehnologiei de reproducere asistată, yoga vă poate ajuta să vă îmbunătățiți fertilitatea și să neteziți calea către a fi părinte. Practica specializată Yoga pentru Fertilitate îmbunătățește circulația și fluxul de energie, echilibrează nivelurile hormonale și tonifică organele de reproducere. Jill Petigara și Lynn Jensen, care au condus ateliere de fertilitate ani de zile știu cum să valorifice puterea yoga în beneficiul tău. Cu o mulțime de fotografii și descrieri clare, acestea demonstrează ipostaze optime pentru îmbunătățirea fertilității în fiecare etapă a ciclului tău. Rutinele sunt simple, dar eficiente pentru yoginii de toate nivelurile de experiență.
Yoga pentru fertilitate te va ajuta să :
• Redirecționezi energia blocată pentru a îmbunătăți fluxul de sânge către centrul reproductiv
• Reduceți stresul cu practici de respirație, vizualizare și afirmare
• Modificați cursurile de yoga atunci când încercați să concepeți
• Încorporați abordări ale stilului de viață care îmbunătățesc fertilitatea și tratamente naturale de fertilitate
• Folosiți yoga pentru a îmbunătăți succesul fie al ciclurilor naturale, fie al ciclurilor de reproducere asistată, inclusiv fertilizarea în vitro (FIV)

Fertility Awareness Mastery Charting Workbook: A Companion to The Fifth Vital Sign- Lisa Hendrickson-Jack

Preluați controlul asupra celui de-al cincilea semn vital
În Al cincilea semn vital: stăpânește-ți ciclurile și optimizează-ți fertilitatea, Lisa Hendrickson-Jack dezvăluie cheia înțelegerii ciclului tău menstrual și a utilizării acestor cunoștințe pentru a-ți monitoriza, măsura și îmbunătăți sănătatea. Ciclul tău menstrual nu se referă doar la a avea copii, ci este un mijloc de a-ți înțelege sănătatea și fertilitatea așa cum nu ai mai avut niciodată înainte. În acest caiet de lucru ce însoțește cartea Al cincilea semn vital, Lisa vă dă putere să puneți aceste instrumente în funcțiune. Înregistrând și interpretând informațiile pe care ți le transmite ciclul menstrual, poți găsi o cale către o sănătate îmbunătățită și poți înțelege mai bine fertilitatea și ciclul tău.
Caietul de lucru conține pagini pentru mapare pentru o perioada de 3 ani, cu diagrame personalizabile pentru cunoașterea fertilității.
Iată ce vei găsi în interior:
• Cum să-ți trasezi ciclul și să-ți crești gradul de conștientizare a fertilității;
• Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări despre identificarea celor 3 semne fertile principale: mucusul cervical, temperatura bazală a corpului și poziția cervicală;
• Acces la pagini cu diagrame de hârtie frumos concepute și complet personalizabile pe care le puteți descărca și imprima
Despre autor:
Lisa Hendrickson-Jack este specialist certificat în domeniul conștientizării fertilității și practician în sănătatea reproductivă holistică. Ea le învață pe femei să-și traseze ciclurile menstruale pentru controlul natural al nașterii, concepție și monitorizarea generală a sănătății. În munca sa, Lisa se bazează foarte mult pe literatura științifică actuală și prezintă o abordare bazată pe dovezi pentru conștientizarea fertilitățîi și optimizarea ciclului menstrual.


 

Speram să iți fie de folos. 
Așteptăm și sugestiile voastre.

 

Cod articol: Sfaturi si retete f90b640