Când am început să construim proiectul Fertiliate Naturală ne-am dorit să creăm un spațiu complex de informare și susținere integrativă pentru cuplurile care își doresc să devină părinți, cu resurse și soluții complete într-un singur loc, cu o echipă multidisciplinară de profesioniști, care să  ofere îndrumare și împuternicire viitorilor părinți prin articole bine documentate, interviuri și resurse online.

 

Am înțeles cât de complexe sunt de fapt nevoile unui cuplu în perioada de preconcepție și pregătire pentru sarcină și ne-am dat seama că putem acționa în mai multe modalități asupra acestora. Câteodată, tot ce aveți nevoie e un ghidaj în ceea ce privește nutriția. Alteori, vă e de ajutor să vă direcționăm către medici specialiști pregătiți. Câteodată, vă îndrumam către suplimente care susțin demersurile voastre de a rămâne însărcinate.

De astăzi s-a alăturat echipei noastre și Silvia Purel, consilier psihologic și psihoterapeut în formare pe Psihoterapia Integrativa a Traumei. Vom încerca împreună cu Silvia să vă fim alaturi în tumultul de trăiri și emoții din această perioadă, să vă oferim informații și să generăm conversații pe teme precum teama de respingere sau abandon, sentimente de vinovăție, stres conjugal sau financiar, gelozie, furie  sau cum putem gestiona presiunea familiei și a societății.

 

Țînând cont că subiectul este foarte intim, cu un grad mare de sensibilitate, ne dorim că articolele și interviurile pregătite pe platforma să fie dublate de întâlniri periodice în forma unor grupuri suport închise, oferite gratuit acelora dintre voi care au nevoie de ghidaj și susținere emoțională. Sesiunile se vor desfășura pe Zoom, cu un număr limitat de participanți, pe bază de înscriere.

Cui se adresează:

  • femeilor pentru care călătoria spre maternitate e însoțită de frământări emoționale;
  • femeilor care au nevoie de un cadru sigur în care își pot împărtăși frustrările, durerile, emoțiile provocate de problemele de fertilitate;
  • femeilor care au nevoie de ghidaj/ răspunsuri la întrebări precum: "ce e abuzul emoțional”, cum gestionez furia sau neputință, cum îmi ajut partenerul să iasă din starea de depresie, cum răspund "curioșilor" care întreabă "pe când vine bebe", cum gestionez sentimentul de milă din ochii apropiaților, cum pun limite sănătoase celor din jur.

 

Temele și discuțiile din grupul suport vor fi moderate de Silvia Purel.

Despre Silvia

 

"Fii bine cu tine" este motto-ul Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei, institut ce mi-a ghidat pașii în dezvoltarea mea că psihoterapeut începând din 2015. Ultimii 6 ani i-am dedicat aprofundării cunoștințelor în psihoterapia integrativa a traumei, învățând despre vulnerabilitatea psihicului uman și capacitatea lui incredibilă de vindecare. Sunt consilier psihologic și psihoterapeut în formare continuă alături de specialiști din domeniul psihotraumatologiei. Prin meseria mea, susțin adulții în procese individuale și de grup cu scopul de a-i ajuta să se înțeleagă mai bine, să își recunoască emoțiile și trăirile, gândurile intruzive și mecanismele de supraviețuire dezvoltate de-a lungul vieții. Dezvoltăm împreună strategii de ameliorare, de vindecare sau de recuperare a unor abilitați și competențe pierdute.

Sunt bucuroasă să mă alătur proiectului Fertilitate Naturală demarat de Botaniq.ro și Mihaela Brăilescu și onorată să vă însoțesc în călătoria către maternitate.

Intra pe pagina proiectului Fertilitate Naturala.

 

Cod articol: Sfaturi si retete f90b640