Hai să vorbim despre Sindromul Ovarelor Polichistice

 

MedFusion Forum, seria de conferințe multidisciplinare de sănătate, nutriție și wellbeeing pe care le organizăm împreună cu Mihaela Brăilescu revine cu o ediție de interes pentru cel puțin 1 din 10 femei. Deci, este foarte probabil să fii interesată!

 

 

Medfusion Forum Sindromul ovarelor polichistice

 

 

În Romania, în jur de 10% dintre femeile aflate la vârsta reproductivă sunt afectate de sindromul ovarelor polichistice (SOPC), însă multe cazuri rămân nediagnosticate datorită complexității acestei afecțiuni. Dintre cele diagnosticate, multe cazuri rămân pur și simplu nerezolvate din cauza numelui înșelător al afecțiunii (care se concentrează doar pe aspectele reproductive), dar și din lipsa de recunoaștere a diverselor fațete ale SOPC și disponibilitatea limitată a îngrijirii multidisciplinare corecte.

 

Femeile cu SOPC au caracteristici diverse:

  • psihologice (anxietate, depresie, tulburări de somn și alimentație);
  • dermatologice (hirsutism, acanthosis nigricans și acnee);
  • reproductive (cicluri menstruale neregulate, infertilitate, cancer endometrial și complicații ale sarcinii);
  • metabolice (rezistență la insulină, sindrom metabolic, diabet de tip 2 (DT2);
  • factori de risc cardiovascular și boli cardiovasculare crescute (BCV).

 

În acest context, MedFusion Forum Ediția III vine cu specialiști din domenii complementare pentru a aduce claritate și soluții holistice la problemele asociate sindromului de ovar polichistic. Mihaela Brăilescu va vorbi, așa cum v-a obișnuit, despre nutriția și stilul de viață optim pentru gestionarea simptomelor, de data asta și în calitate de femeie cu SOPC încă din adolescență.

 

Am gândit această conferință ca pe o experiență completă de educație terapeutică bazată pe dovezi, creșterea gradului de conștientizare și dialogul multidisciplinar în folosul femeilor.

Conferința se va desfășura în data de 21 octombrie 2023, în incinta Hotelului Capital Plaza din București. Intră pe linkul de mai jos pentru a vedea lista completă de speakeri și biletele disponibile.

https://www.mihaelabrailescu.ro/medfusion-forum-editia-3/

 

 

Medfusion Forum 3 Sindromul ovarelor polichistice