De ce suplimente lipozomale? De ce Altrient?

In ultimii doi ani, suplimentele lipozomale au devenit din ce in ce mai populare si pe piata din Romania. De aceea, consideram ca e momentul perfect pentru a vedea la ce trebuie sa fim atenti cand alegem un supliment lipozomal si prin ce se diferentiaza unele de celalalte.

In primul rand. pentru a intelege de ce se acorda atata atentie suplimentelor liposomale si cum ne pot ajuta acestea sa avem un stil de viata mai sanatos, ar trebui intai sa explicam cum functioneaza.

Despre tehnologia formularii lipzomale

Tehnologia formularii lipozomale a suplimentelor e mai veche, din anii 1960, fiind folosita in domeniul farmaceutic pentru a creste pe de o parte rata de absorbtie a substantei active, care altfel este semnificativ redusa datorita proceselor digestive, iar pe de alta, de a livra substanta activa directionat, la nivel celular.

Tehnologia lipozomala a aparut din nevoia de a livra o anumita substanta activa direct la nivel celular. Multe vitamine si minerale nu sunt absorbite in corp sub forma de capsule sau comprimate decat intr-o mica parte, excesul fiind eliminat prin urina. Acesta este si cazul vitaminei C care, conform studiilor efectuate nu se absoarbe decat intr-o foarte mica masura. Institutul National de Sanatate din SUA a declarat ca organismul poate absorbi aproximativ 220 μM / L de vitamina C prin suplimentare orala. Practic, dintr-o doza de 1000 mg, absorbim maxim 220 mg, restul fiind eliminat. Doi cercetatori insa au dovedit contrariul: este posibil sa obtinem concentratii plasmatice ridicate de vitamina C, cu potential terapeutic, cu ajutorul suplimentelor lipozomale.

Ce sunt lipozomii?

Lipozomii sunt mici sfere din fosfolipide (fosfati si lipide) care se grupeaza in forma de sfera in jurul nutrientilor in momentul in care intra in contact cu apa. Aceste fosfolipide actioneaza ca o vesta de salvare pentru nutrienti, infasurandu-i intr-un strat dublu protector (de fosfolipide) care au aceeasi structura ca membrana celulara. Datorita acestei asemanari cu membrana celulara, dar si datorita dimensiunilor reduse, nutrientii sunt livrati prin difuzie la nivel celular, nefiind implicate procese mecanice. 

Cum alegem cel mai bun supliment lipozomal?

Vom incepe cu o comparatie simpla: toate vinurile sunt fabricate din struguri, dar nu toate sunt la fel de bune. :) Calitatea unui vin este data de nunumarati factori, precum calitatea solului, temperatura aerului, soiul strugurilor, continut de tanini, aciditate, metoda de imbuteliere, vechime etc.

Fara a avea pretentia de a fi experti in vinuri, ne mandrim ca suntem foarte informati in ceea ce priveste tehnologia lipozomala.

Iata la ce trebuie sa fim atenti atunci cand alegem un supliment liposomal:

1. Tehnologia - pentru a crea un produs liposomal este necesara o tehnologie speciala care incorporeaza nutrientul in fosfolipide fara a le oxida sau deteriora. Simpla incorporare a nutrientului intr-o emulsie, chiar si in prezenta ultrasunetelor nu garanteaza formarea lipozomilor, cu atat mai mult a unor lipozomi de dimensiuni optime pentru absorbtie. Tocmai din acest motiv produsele liposomale sunt mai costisitoare. Cand alegeti un anumit brand asigurati-va ca sunt de la un producator cu experienta, specializat, care are studii in spate. Un producator care a rezistat pe piata 5, 10 sau chiar 25 de ani (precum LivOn Labs) este un producator care a dovedit deja ca are in portofoliu produse de calitate.

2. Ingredientele - pentru un produs de calitate este nevoie de materie prima de calitate, care sa provina din surse sigure, sa fie testate privind puritatea si eficienta. Un produs liposomal care contine organisme modificate genetic sau proteina din soia poate face mai mult rau decat bine pentru ca absorbtia se face la nivel celular. Sunt producatori care testeaza fiecare lot de ingrediente separat, in laboratoare independente, testand chiar si markerii ADN. Fiti atenti la eticheta produselor. Cu cat mai putine ingrediente, cu atat mai bine. Doar esentialul. 

3. Formulele - putini producatori dedica timp si resurse cercetarii pentru identificarea celor mai bune formule, cu cei mai stabili lipozomi, care sa isi pastreaza consistenta si eficienta pana data de expirare a produsului, la temperaturi variate. Unul dintre acestia este LivOn Labs. Fiecare produs din portofoliul LivOn Labs petrece 24 luni in departamentul de cercetare inainte de a fi lansat, fiind testat in mai multe etape ale productiei.  

4. Dimensiunea lipozomilor - pentru o absorbtie la nivel celular lipozomii trebuie sa aiba o anumita dimensiune. Daca sunt prea mici (sub 100 nm) se disperseaza, se pierd, iar daca sunt prea mari (peste 200 nm) nu se absorb.

5. Studii privind eficienta - multi producatori se lauda cu rata de absorbtie de 98% citand in fapt studiile efectuate de alti producatori pe propriile produse. Studiile efectuate pe produsele LivOn Labs (Altrient in Europa) privind nu doar absorbtia, ci si eficienta (dubla concentratie de vitaminaC  la nivelul globulelor albe - responsabile cu imunitatea - fata de vitamina C pulbere) sunt cele mai des citate inclusiv de alti producatori. 

De ce sa alegeti suplimentele lipozomale Altrient?

Pentru ca  Altrient este produs de LivOn Labs, pionierii pe piata suplimentelor lipozomale. Cu o experienta de peste 25 de ani, LivOn Labs au stabilit standardele pentru formule exceptionale de inalta calitate. Fiecare produs fiind dezvoltat avand in vedere 3 principii esentiale.

A. Formule exceptionale

Fiecare formula este dezvoltata in departamentul de Cercetari si Dezvoltare timp de 24 luni, de profesionisti cu peste 25 de ani experienta in utilizarea tehnologiei lipozomale. Aceasta perioada este mai lunga decat la majoritatea suplimentelor, dar acesta este timpul necesar pentru a dezvolta o formula, a pregati mostre, a le testa stabilitatea si eficienta.

Inainte de a aproba o anumita formula, multiple mostre sunt produse pentru a fi apoi pastrate la temperaturi incepand cu -20 gr Celsius si pana la +50gr Celsius. Mostrele sunt testate la intervale regulate de timp pentru: continutul de substanta activa, schimbari ale consistentei, incapsularea eficienta a nutrientului in lipozomi. Dupa ce formula trece de testele initiale, loturi mai mari de mostre sunt apoi ambalate pentru monitorizarea pe termen lung a stabilitatii formulei, in conditii de temperatura variate.

B. Ingrediente de calitate exceptionala

Fiecare produs Altrient este fabricat folosind ingrediente 100% nemodificate genetic, fara hexan, fara gluten, fara zahar si fara pesticide. Pentru fabricarea lipozomilor se foloseste un amestec echilibrat de fosfolipide extras din soia de identitate controlata (IP), ceea ce inseamna ca originea si identitatea plantei este urmarita minutios si garantata a fiind nemodificata genetic (sol, samanta, recolta).

LivOn Labs lucreaza doar cu furnizori de incredere care pot furniza dovezi ca fiecare ingredient este fabricat din materiale nemodificate genetic. Pentru a verifica ca ingredientele nu contin organisme modificate genetic, fiecare nou lot de produse este testat pentru markerii de ADN. LivOn Labs solicita totodata dovezi ca se respecta inalte norme de calitate pentru a mentine intergritate fiecarui ingredient.

C. Testeaza totul

Laboratoarele LivOn sunt dedicati celor mai exigente standarde de calitate si siguranta din industrie. Atunci cand sosesc ingredientele, nu doar  certificatele de analiza puse la dispozitie de catre furnizor sunt luate in consideratie. Fiecare lot nou, din fiecare ingredient este testat pentru a ii determina originea, potenta si puritatea la un laborator independent acreditat. In suplimentele lipozomale Altrient sunt folosite doar ingredient de cea mai inlta calitate.

 Toate produsele Altrient sunt fabricate in Statele Unite intr-o unitate de productie inspectata  de catre FDA si certificata de catre NFS International pentru conformitate cu Regulile de buna practica in productie (cGMP ). Pe tot parcursul productiei si ambalarii fiecare lot este monitorizat in moment critice pentru: continutul de ingredient activ, agenti microbiologici, metale grele sau alti posibili contaminanti. Fiecare test este efectuat in laboratoare calificate, folosind metode analitice ce au fost aprobate de organizatii nationale recunoscute precum Asociatia  Comunitatilor Analitice (AOAC) si Farmacopeea Statelor Unite ale Americii (USP).

Dupa ce fiecare lot este ambalat sunt evaluate caracteristicile  fizice ale fiecarei mostre si are loc un nou set de teste microbiologice. Produsul finit poate fi pus pe piata doar dupa ce Managerul pentru Calitate, cu peste 35 de ani experienta in industria alimentara si nutritionala, evalueaza cu strictete toate rapoartele si constata ca produsul indeplineste standardele noastre.

 

Daca toate cele de mai sus nu v-au convins, gasiti mai jos detalii despre studiile intreprinse pe suplimentele lipozomale Altrient.

Studii suplimente Altrient

Un studiu publicat in martie 2019 in Jurnalul de medicina Ortomoleculara privind nivelul de acid ascorbic la nivel celular in urma administrarii vitaminei C lipozomale Altrient comparat cu vitamina C pulbere  a evidentiat: dubla concentratie de acid ascorbic la nivelul globulelor albe (responsabile cu imunitatea) in urma administrarii Altrient C, precum si perioada de injumatatire (perioada cat este prezent nutrientul in sange) de 2 ori mai lunga decat in cazul pulberii 

Sursa - Dr. Robert D Milne - un studiu intensiv asupra Tehnlogiei Incapsularii Lipozomale folosite de LivOn Labs  (JOM, VOLUME 34, NUMBER 1 PUBLISHED: MARCH 2019- The Levels of Ascorbic Acid in Blood and Mononuclear Blood Cells After Oral Liposome-Encapsulated and Oral Non-Encapsulated Vitamin C Supplementation, Taken Without and with IV Hydrocortisone)

Un alt studiu publicat in Jurnalul de medicina Ortomoleculara in 2011, in urma dezastrului nuclear de la Fukushima, evidentiaza capacitatea de protectie a Vitaminei C impotriva radiatiilor, muncitorilor responsabili cu decontaminarea fiindu-le administrat un cocktail de anti-oxidanti: Vitamina C (12.000 mg Acid Ascorbic SAU  3000 mg de vitamina C Lipozomala LivOn Labs), Acid Alfa Lipoic, Vitamina E, Seleniu si Zinc.

Sursa - (JOM, Volume 26, Number 3, 2011- Vitamin C as Protection Against Radiation Exposure)

Dr. Thomas E. Levy – cardiolog si autor al cartii Primal Panaceea, expert recunoscut in cercetarea vitaminei C - A compara biodisponibilitatea celorlalte suplimente orale de vitamina C cu administrarea lipozomală orală a lui Altrient este ca și cum ați compara un pistol cu apă cu un furtun de incendiu. Nu numai că sunt convins că eficacitatea vitaminei C Altrient® depășește cu mult orice supliment tradițional de vitamina C orală, însă experiența mea personală recentă cu aceasta sugerează că uneori poate fi mai bună decât vitamina C injectabilă.” 

Dr. Steve Hichkey, Dr. Hillary Roberts -  “Ascorbatul: Stiinta din spatele Vitaminei C” au demonstrat ca se pot obtine concentratii plasmatice de vitamina C mult mai mari decat cele metionate de Institutul pentru Sanatate Publica prin administrarea de vitamina C lipozomala

Dr. Bolhuis – a obtinut concentratii plasmatice de 512 micromol/litru folosind vitamina c traditionala si Altrient c

Katy Sunnassee, Editor Top Santé, Marea Britanie- a consumat 3 plicuri pe zi timp de 3 luni pentru rezultate spectaculoase:

- Cresterea elasticitatii pielii cu 89%

- Cresterea nivelului de collagen cu 39%

- Cresterea nivelului de hidratre cu 17%

- Reducerea eritemului cu 16%

 

Studiu independent Princeton Consumer Research a demonstrat o crestere semnificativa a elasticitatii pielii dupa 16 saptamani de utilizare a 3 plicuri/ zi de vitamina C.