Apă de mare, apă de viață, nimic mai bun pentru a regenera corpul!

 

René Quinton este un biolog francez născut în 1867. El a demonstrat analogia dintre plasma sanguină umană și apa de mare, mediul în care viața a apărut pe Pământ. Cu ajutorul plasmei pe care a dezvoltat-o ​​și care acum îi poartă numele, el a salvat mii de copii bolnavi în Franța și Egipt.

 

Marea, originea vieții

 

Timp de mulți ani, René Quinton a observat și a studiat o serie de animale, de la cele mai simple până la cele mai avansate.

A făcut studii în domeniile biologiei generale și comparative, care l-au determinat să formuleze cele trei legi de constanță ale sale.

 

În primul rând, legea constanței termice inițiale care explică faptul că viața a apărut pe Pământ la o anumită temperatură și că este constantă în ciuda tuturor variațiilor cosmice.

 

În al doilea rând, legea constanței acvatice prevede că organismele cele mai inferioare, precum și cele mai evoluate provin din mediul acvatic.

 

Astfel, toate vertebratele prezintă, la o anumită perioadă a vieții lor embrionare, cele cinci fante branhiale și coloana vertebrală caracteristice ale peștilor.

 

În sfârșit, legea sa de constanță marină afirmă că mediul acvatic în care a apărut viața a fost un mediu marin.

 

Conform acestei legi, viața a avut întotdeauna tendința de a menține celulele care alcătuiesc fiecare organism viu într-un mediu cu compoziția apei de mare, așa cum era la originea vieții. Quinton a ilustrat această lege cu următoarea afirmație: "Fiecare organism viu este un adevărat acvariu marin în care celulele vii ale condițiilor acvatice originale continuă să trăiască." Într-adevăr, toate sărurile minerale și oligoelementele conținute în apa de mare, așa cum a fost la începutul vieții pe pământ, sunt prezente într-o concentrație similară cu cea găsită în plasma umană.

 

Astfel, din punct de vedere anatomic, compoziția și structura mediului intern al oamenilor sunt foarte asemănătoare cu cele ale apei de mare selectată, pregătită și ambalată astfel încât să se obțină ceea ce se numește o plasmă marină.

 

Apa vieţii

 

Compoziția apei de mare s-a schimbat mult în timp. În primele zile ale vieții pe pământ, concentrația de săruri minerale din oceane era de 9 grame pe litru.

Astăzi este în medie 33 g/litru și atinge până la 330 g/litru în Marea Moartă.

 

Creșterea concentrației de săruri minerale în mări și oceane se explică prin eroziune și formarea de continente.

 

În urma descoperirilor sale, Quinton era convins că plasma marină ar putea avea efecte interesante pentru oameni. Dar nu orice apă sărată.

 

El a demonstrat că apa de mare, o soluție coloidală, era total diferită de soluția artificială: apă plus sare. În plus, Quinton a constatat că prin uscarea apei de mare, potențialul lichidului a fost distrus ireversibil.

Dizolvarea extractului uscat colectat nu a putut să o reconstituie și nu mai avea nici o acțiune terapeutică valabilă.

 

Pentru a-i păstra toate virtuțile, apa de mare trebuia să fie conservată într-un mod foarte precis.

 

Atunci, René Quinton, a dezvoltat trei forme de plasmă: hipertonică, izotonică și duplasă.

 

Quinton Hypertonic este apa de mare totală, naturală, oceanică.

Concentrația sa de săruri minerale și oligoelemente este mai mare decât cea a plasmei noastre din sânge.

Duplasa este hipertonică parțial diluată în timp ce varianta izotonică are aceeași concentrație de minerale și oligoelemente ca și plasma noastră sanguină.

 

Conținutul de săruri minerale este de 9 grame pe litru.

Este un produs de sinergie naturală, perfect asimilabil, care conține toate oligoelementele folosite de organism în aceleași proporții ca și mediul intern al corpului uman.

 

După câțiva ani de cercetare, Quinton a demonstrat că apa de mare nu poate fi prelevată de oriunde.

El și-a dat seama că compoziția acestei ape variază în funcție de distanța de la coastă, în funcție de climă și de vegetația marină.

 

Apa de mare utilizată în prezent pentru producerea plasmei este, prin urmare, luată din ocean, de la 10 metri de fund și 30 de metri de suprafață cu precauții speciale, în locuri și momente când puritatea apa este perfectă.

Este colectată din locurile cunoscute numai de laboratoarele Quinton.

Transportul este apoi efectuat într-un vehicul izotermic în mai puțin de 48 de ore către laboratorul de ambalare.

Ambalarea se face în 24 de ore în condiții de sterilitate absolută, fără contact metalic, fără creșterea temperaturii, conform protocolului original al biologului.

Plasma marină își păstrează astfel în permanență echilibrul său molecular, caracterul său de mediu viu, precum și toate oligoelementele și micronutrienții biodisponibili.

Se găsesc în această soluție coloidală naturală toate corpurile simple cunoscute în natură cu aceeași periodicitate ca și în clasificarea tabelului periodic a lui Mendeleev.

 

Siguranța plasmei

 

Deși René Quinton credea că plasmă marină ar putea fi benefică în regenerarea țesuturilor și celulelor corpului uman, el a trebuit să se asigure în primul rând că produsul său este sigur.

El a testat plasma sa pe animale. A injectat plasma marină într-un câine la o viteză comparabilă cu aceea a eliminării rinichilor de la animal.

Câinele a primit o cantitate de lichid egală cu greutatea corpului său, fără ca corpul său să sufere.

 

Quinton a repetat același experiment cu un al doilea câine, dar nu a respectat viteza de eliminare a rinichilor animalului.

De data aceasta, stomacul câinelui a fost umflat cu lichid. Corpul lui a fost supraîncărcat cu plasmă. Odată ce transfuzia a fost completă, câinele a eliminat un volum de lichid de 60 de ori mai mare decât cel normal, fără ca rinichii săi să prezinte oboseală.

În cele din urmă, el a injectat plasma izotonică marină într-un al treilea câine care fusese uscat de sânge.

Câinele era inconștient și urma să moară în următoarele câteva minute, cu excepția cazului în care ar fi fost luate măsuri urgente.

 

Starea câinelui era atât de precară încât nici o intervenție nu ar fi fost tolerată. Cu toate acestea, plasma injectată nu a provocat nici o agresiune suplimentară. Dimpotrivă, aceasta a provocat o reconstituire rapidă a țesutului sanguin. După injectare, câinele era din nou pe picioare.

Cincisprezece zile mai târziu, rezultatele testelor de sânge au arătat că sângele era normal și mai bogat decât înainte.

 

Regenerarea celulelor

 

Odată ce s-a demonstrat lipsa de toxicitate a produsului său, Quinton a început studiile clinice cu oameni.

 

Prima persoană pe care a tratat-o ​​a fost un pacient în stadiul final al febrei tifoide.

El a injectat pacientul cu plasmă izotonică subcutanat. În dimineața următoare, pacientul s-a simțit mult mai bine și a mâncat cu poftă. Câteva zile mai târziu, a fost bine și cu adevărat salvat.

 

Mândru de acest rezultat, Quinton a continuat timp de patru ani, studiile sale clinice şi de cercetare şi a publicat rezultatele în diferite publicații științifice și în cartea sa “Apă de mare“, mediu organic, publicată în 1904.

 

Experimentele sale precum și cele ale mai multor medici interesați de metoda sa au demonstrat că regenerând cu plasmă izotonică, mediul intern sărăcit al unui pacient, din care se hrănesc celulele sale, pacientul se reînsănătoşeşte complet.

Celulele pot din nou extrage din corp elementele de care au nevoie.

 

În 1906, biologul a deschis primul dispensar maritim Quinton în Paris.

A salvat mii de copii cu gastroenterită și holeră.

Alte clinici au fost deschise ulterior în Paris, Lyon și Nancy.

În total, au fost create douăsprezece centre de aplicare a metodei sale în Franța, Belgia și Egipt.

 

Dar în 1914 a izbucnit războiul în Europa, iar munca lui Quinton a fost temporar uitată.

 

Biologul a murit la Paris în 1925.

 

Abia în anii 1980 medicii francezi au devenit interesați de abordarea sa terapeutică.

 

Metoda sa este acum folosită din nou în Franța, dar și în Spania, Italia și Germania.

Se răspândește tot mai mult în Elveția, Statele Unite ale Americii și Canada.

 

 

Aplicații terapeutice în utilizarea plasmei marine

De-a lungul timpului, Plasma Marină a avut multe utilizări în domeniul sănătății. Toate indicațiile terapeutice corespund aceluiași concept de: mediu intern reînnoit, purificat, regenerat, de echilibru vital!

Plasma Marină este cel mai bun suport și regenerator pentru toate mecanismele celulare.

Prenatal: Prevenirea tulburărilor fiziologice ale fătului prin: toxicoză, alcoolism, fumat, droguri. Prevenirea consecințelor ereditare ale imunodeficiențelor.

Sugari: subnutriție, atrepsie, intoleranță la lapte, gastroenterită, vărsături și diaree, toxicoză acută, rehidratare, copii născuţi prematur.

Pediatrie: astenie, anorexie, scădere în greutate, lipsă de atenție, dislexie, adaptare școlară, instabilitate emoțională, tulburări neuropsihice.

Obstetrică: astenie și vărsături, tulburări gastro-intestinale și circulatorii, depresie postpartum, alăptare.

Ginecologie: dismenoree, menopauză, infecții utero-vaginale și congestii.

Dermatologie: arsuri, psoriazis, eczeme atopice, acnee, prurit, prurigo, urticarie, dermatoze cronice, lichen planus, mâncărime, alopecie, herpes.

Aparatul respirator: infecții ORL cronice, amigdalită, bronșită, astm, tuberculoză pulmonară coadjuvantă.

Stomato-odontologie: Prevenirea cariilor, bolile parodontale, hemoragie gingivală.

Gastroenterologie: gastroenterită, dispepsie, ulcer gastric sau duodenal, diaree, hemoroizi, hepatote, colopatii funcționale, colită spasmodică.

Urologie: cistită recurentă, enurezis, litiază renală, indiferență sexuală, impotență.

Endocrinologie: disfuncții tiroidiene și paratiroidiene.

Osteoarticulare: Rahitism, osteoporoză, consolidare fractură, hiperlaxicitate ligamentoasă, scolioză, osteoartrită, reumatism, medicină sportivă.

Neurologie: Depresie, spasmofilie.

Geriatrie: stres, tulburări de senescență, subnutriție.

Nutriţie parenterală: hipovolemie (hemoragie, arsuri, rehidratare etc.) toate urgențele însoțite de pierderi mari de fluide fiziologice, deshidratare, vărsături incontrolabile.

Irigarea colonului.

 

 

Instrucţiuni de utilizare

Soluția "Plasma marină" sau "Plasma Oceanică" (hipertonică sau izotonică) se ia întotdeauna pe stomacul gol, cu 20 până la 30 de minute înainte de masă sau cel puțin o oră și jumătate până la două ore după masă.

Soluția "Ocean Plasma" (hipertonică) se ia pură sau diluată în apă.

 

Pentru copii, dacă produsul li se pare prea sărat, îl pot lua diluat în lapte sau suc.

 

În funcție de necesități, apa de mare poate fi luată pentru o perioadă scurtă de timp, sau câteva săptămâni sau luni sau în mod regulat pe tot parcursul anului.

 

Plasma Marină nu este considerată de medicina tradițională ca medicament, ci ca un supliment nutrițional care reechilibrează, regenerează și energizează.

 

Oricine poate lua soluția hipertonică "Plasma Oceanică" (oral), cu excepția persoanelor cu tensiune arterială crescută, probleme cardiace, probleme renale, eczeme sau psoriazis.

În aceste cazuri, alegeți Plasma Marină izotonică.

Plasma Marină izotonică este, de asemenea, recomandată pentru vârstnici. Adesea este suficient 10 ml izotonic pe zi, uneori 20 ml.

 

Doza generală este după cum urmează:

De la naștere la un an - 10 ml într-o sticlă de apă!

1 până la 4 ani - 10 ml pe zi, dar departe de mese.

Mai mult de 4 ani - 10 până la 40 ml pe zi, în funcție de gravitatea cazului.

Adulți - între 30 și 60 ml pe zi, în funcție de gravitatea cazului.

Vârstnici - între 10 și 20 ml pe zi, sau după cum doriți - timp de câteva luni.