Cum funcționează acidul alfa lipoic?

 

Acidul alfa lipoic (cunoscut şi sub numele de ALA) este un supliment puternic care luptă împotriva radicalilor liberi din organism. Aceştia sunt celule care au electroni impari - care vor ataca alte molecule pentru a obţine stabilitate. Când acest lucru se întâmplă, ADN-ul acestor molecule va fi afectat și boala se va răspândi.

 

Antioxidanții ajută la combaterea radicalilor liberi. Aceştia sunt ceea ce organismul utilizează ca sistem de apărare, împiedicând radicalii liberi să declanșeze reacții distructive în lanţ de mutații periculoase ale celulelor, acestea putând duce la o serie de boli cronice, cum ar fi cancerul, boala Parkinson, bolile cardiace și boala Alzheimer.

 

Unul dintre cei mai puternici antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi este acidul alfa-lipoic, o substanță produsă în mod natural în organism și absorbită și din anumite alimente, cum ar fi spanacul, carnea roșie, cartofii, ignamele, broccoli, morcovii, drojdia și sfecla. Unii medici cred că ALA are potențialul de a ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire.

 

Deci, exact cum funcționează această substanță în interiorul corpului tău? Să aruncăm o privire la modul în care funcționează acest acid gras și la beneficiile pe care acesta le poate oferi.

 

Cum funcţionează acidul alfa lipoic în organism?

 

Acidul alfa-lipoic este un acid gras care poate fi luat ca supliment, absorbit din alimentele pe care consumate sau produs de organism. Când ALA intră în corpul tău și se leagă de anumite proteine, va contribui la îmbunătățirea metabolismului prin afectarea ciclului Krebs, care este procesul pe care corpul tău îl folosește pentru a transforma carbohidrații în energie. Spre deosebire de alți antioxidanți, ALA este solubil atât în apă, cât şi în grăsimi, ceea ce înseamnă că va funcționa în tot corpul.

 

Organismul uman produce, de obicei, o cantitate suficientă de ALA pentru rolul său, adesea în diferite concentrații în interiorul mușchilor și al organelor interne. Cu toate acestea, dacă puteți crea un exces în sistemul dvs. care este mai mare decât cantitatea de bază de care are nevoie corpul dvs., surplusul va fi liber să funcţioneze ca antioxidant. Asta înseamnă că va circula în întregul corp și va dezactiva radicalii liberi. De asemenea, va ajuta la regenerarea altor antioxidanți utili - cum ar fi vitamina E și vitamina C.

 

Acidul alfalipoic scade odată cu vârsta

 

Pe masură ce înaintaţi în vârstă, nivelurile dvs. de ALA vor scădea. De aceea se recomandă administrarea suplimentelor ALA pentru a încetini procesul de îmbătrânire. A fost dovedit faptul că acest supliment oferă o mulțime de beneficii importante, în special pentru persoanele în vârstă. Mulți cercetători au descoperit că menține funcția creierului sănătoasă și stabilizează deteriorarea celulelor creierului, chiar și la pacienții cu boala Alzheimer.

Dacă doriți să vă protejați sănătatea creierului și să vă păstrați în formă până la vârste înaintate, vă recomandăm să luați un supliment ALA ca parte a rutinei dvs. zilnice.

 

Ce studii au fost făcute cu privire la acidul alfalipoic

 

Studiile timpurii efectuate pe animale arată că ALA ar putea ajuta la tratarea bolii Alzheimer și a altor boli degenerative ale creierului și ale sistemului nervos.

Alte studii au arătat că o combinație de ALA și alți antioxidanți a ajutat la redobândirea apetitului și la creşterea în greutate la persoanele care se recuperează după boală.

Multe studii au constatat că ALA are un efect benefic asupra metabolismului glucozei, sensibilității la insulină și neuropatiei diabetice.

Suplimentele ALA pot, de asemenea, ajuta la reducerea plăcii acumulate în interiorul arterelor.

Un alt studiu a aratat ca ALA a fost eficace in reducerea leziunilor cardiace cauzate de reacțiile adverse ale medicamentelor.

S-au efectuat, de asemenea, teste pe șobolani care arată că ALA joacă un rol important în reglarea metabolismului și în prevenirea creşterii în greutate - dar aceste efecte nu au fost testate pe oameni încă, deci eficacitatea acestor rezultate trebuie determinată în viitor.

 

Acidul alfalipoic este încă studiat și există foarte multe aspecte pe care oamenii de știință și nutriționiști încă nu le cunosc despre această substanţă. Până acum putem fi siguri că are mult potențial și poate fi foarte bun pentru corpul uman - poate chiar mai mult decât știm. Doar timpul ne va spune ce mai trebuie descoperit despre ALA și beneficiile pe care le oferă.

altrient r-ala

 

Află mai multe despre tehnologia lipozomală in acest articol

Vezi aici toate suplimentele Altrient.