Un tip simplu pentru a face mâncatul sănătos mai ușor și pentru a controla porțiile? Umple jumătate din farfurie cu legumele tale preferate zilnic!

 

Chiar dacă pare greu să adopți acest obicei sănătos, noi te ajutăm cu mici strategii care îți vor face obiectivul mult mai realizabil.

 

Începe prin a păstra legumele la vedere - în frigider pe raftul cel mai accesibil sau într-un coșuleț pe masa din bucătărie pentru a-ți fi ușor să le consumi și să le adaugi farfuriei tale. Dacă îți place să consumi legumele gătite în loc de crude și nu ai zilnic timp pentru gătit, asigură-te că le gătești la începutul săptămânii astfel încât acestea să fie gata atunci când ai nevoie de ele. Dacă încă ți se pare greu să le consumi, adu-ți aminte și de faptul că ardeii grași, castraveții, roșiile sau spanacul sunt 80% apă, lucru care te va ajuta să te menții hidratat în timp ce îți atingi obiectivele când vine vorba de consumarea lor.

 

Și trebuie să mai știi un lucru: odată ce te obișnuiești cu farfuria plină de legume nutritive și delicioase, să renunți la acest fel de a mânca nu va fi o opțiune! De ce? Pentru că te vei simți grozav și plin de energie în timp ce îți vei crește aportul de vitamine și minerale esențiale!

 

Tu ce legume preferi și cum reușești să le incluzi zilnic farfuriei tale?