Tu te-ai întrebat care este cu adevărat rolul sistemului imunitar? Cum funcționează, de ce scade și ce suplimente sunt eficiente pentru o imunitate puternică?
 
Imunitatea este capacitatea organismului de a se apăra de de virusuri, paraziți, bacterii și toxine, iar sistemul imunitar este reprezentat de un sistem complex de celule și molecule care sunt acolo să se asigure că protecția împotriva virusurilor și a tuturor agenților patogeni este ridicată.
 
Așa că, de fiecare dată când te gândești la imunitate, amintește-ți că sistemul imunitar face o treabă grozavă în a detecta agenții patogeni (virusuri, paraziți, bacterii, etc) și în a-i distruge, deisgur, dacă este destul de puternic și sănătos.
 
Așadar, cum menținem sistemul imunitar cât mai în forță și ce suplimente ne sunt de ajutor?
 
Pentru a te asigura că ai un sistem imunitar puternic alege un stil de viață cât mai sănătos: o dietă echilibrată bogată în fructe, legume și cereale, pune odihna pe primul loc și dormi 7-8 ore pe noapte, spală-te pe mâini regulat și fă mișcare pentru câteva minute pe zi. Chiar dacă pare greu de consumat alimente bogate în vitamine la fiecare masă, chiar și așa nu îți poți lua doza zilnică de vitamina C - super importantă pentru imunitate, doar din alimentație. Tocmai de aceea suplimentarea alimentației este o alternativă eficientă și ușoară.
 
Alege un supliment cu vitamina C lipozomal pentru o abosrbție rapidă și ridicată (de aproape 99%) - poți opta pentru Altrient C, sau poți alege varianta pentru cei mici - Vitamina C YourZooki.
 
Printre suplimentele must-have pentru perioada rece care urmează se regăsesc și Quercitina, Vitamina D, Seleniul, Zincul și Magneziul. Quercitina este esențială pentru a reduce inflamațiile din organism și sprijină sistemul imunitar și sănătatea cardiovasculară. Vitamina D menține funcția musculară normală și întărește sistemul imunitar fiind minunată pentru perioada rece când expunerea noastră la soare este un scăzută. Zincul are proprietăți antioxidante, magneziul menține ritmul cardiac constant și este un sprijin minunat pentru imunitate, iar seleniul susține sănătatea inimii și creierului, fiind crucial pentru formarea de antioxidanți.
 
Te invităm să descoperi toate produsele pe care le-am pregătit pentru tine ca tu să te bucuri de #ZileFărăGriji aici