Dacă aveți grijă de sănătatea dumneavoastră în mod serios, atunci ar trebui să știți despre Glutation!

 

Glutationul este deseori numit "Expertul în apărare" datorită funcțiilor sale de antioxidant, detoxifiant și sprijin al sistemului imunitar.

 

Practic, este un aliat important pentru sănătatea și vitalitatea dumeavoastră!

Glutationul se găsește în aproape toate celulele, țesuturile și sistemele de organe din organism. Corpurile noastre produc glutation în mod natural, dar factorii de zi cu zi, inclusiv consumul de medicamente, bolile, expunerea la toxinele din mediu, îmbătrânirea și dieta reduc în mod dramatic rezervele de glutation din organism.

 

Pe măsură ce nivelurile de glutation se diminuează, apare o scădere periculoasă în funcțiile celulare care ajută la menținerea sănătăţii inimii, a creierului, a ochilor, a ficatului, a rinichilor, a pancreasului și a articulațiilor.

Până recent, singurul mod sigur de a crește nivelul de glutation a fost prin perfuzii. Cu Setria® Glutation și biodisponibilitatea superioară oferită de încapsularea lipozomilor, lucrurile s-au schimbat.

 

Glutationul Liposferic consumat pe cale orală combină Setria® Glutation cu tehnologia de încapsulare lipozomală pentru a proteja glutationul de a fi distrus în sistemul digestiv, transformând Glutationul Liposferic într-un mod eficient, atât din punct de vedere al calităţii dar şi din punct de vedere al costurilor, pentru creșterea nivelului de glutation.

 

Un nou studiu publicat în Jurnalul European de Nutriție a arătat că suplimentarea zilnică cu Glutation Setria® - forma L-Glutationului utilizat în Glutation Liposferic este eficientă în creșterea rezervelor de glutation cu 30-35% pe o perioadă de 6 luni.

 

Acesta este un avantaj semnificativ pentru sănătatea și bunăstarea dvs.!

Studiul randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo, a fost realizat la Universitatea de Medicină din Penn State și condus de Dr. John P. Richie, Jr., profesor de Științe ale Sănătății Publice și Farmacologie. Dr. Richie a studiat glutationul timp de mai bine de 25 de ani, concentrându-se în primul rând pe capacitatea glutationului de a lupta împotriva stresului oxidativ.

 

“Este bine cunoscut în comunitatea ştiinţifică faptul că glutationul este una dintre moleculele primare de protecţie din organism; totuși, a fost mult dezbătut dacă nivelurile de glutation ar putea să fie suplimentate cu administrare orală de glutation sau nu și datele clinice au lipsit ", a spus Dr. Richie. Acum avem dovezi pentru a ilustra beneficiul potențial al suplimentelor de glutation"

Studiul a măsurat efectul suplimentării cu Glutation Setria® a nivelurilor de glutation în 54 de adulți sănătoși, cu vârsta cuprinsă între 28 și 72 de ani. Un grup de subiecți a luat 250 mg pe zi (doză mică), al doilea grup a luat 1000 mg/zi (doză mare), iar al treilea grup a luat 470 mg/zi de placebo. Nivelurile de glutation au fost măsurate pe o perioadă de șase luni în diferite componente ale sângelui, incluzând eritrocitele (celulele roșii) și limfocitele (celulele albe), precum și celulele mucoasei bucale care acoperă interiorul obrajilor.

 

Rezultatele studiului au arătat că nivelurile de glutation în sânge au crescut după una, trei și șase luni în comparație cu valorile inițiale pentru ambele doze. Și la șase luni, nivelurile medii de glutation au crescut cu 30-35% în eritrocite, plasmă și limfocite și 260% în celulele bucale în grupul cu doze mari.

 

În plus faţă de creşterea nivelurilor de glutation, studiul a arătat că suplimentarea zilnică cu 1000 mg/zi a îmbunătăţit funcţia celulelor Natural Killer (NK) de mai mult de două ori după trei luni.

 

Celulele NK sunt vitale pentru funcţionarea în parametri optimi a sistemului imunitar, deoarece acestea pot identifica și ucide rapid celulele anormale. Această creștere de două ori a citotoxicității NK înseamnă că celulele NK au fost de două ori mai eficiente la uciderea celulelor anormale, cum ar fi celulele care sunt infectate cu un virus sau tumorigene.

O analiză secundară a datelor a indicat, de asemenea, că suplimentarea zilnică cu 250 mg - 1000 mg de Glutation Setria® poate duce la o scădere semnificativă a stresului oxidativ după 6 luni.

 

În timp ce majoritatea glutationului din celule este în formă redusă (forma "activă"), acesta se oxidează atunci când este utilizat pentru a neutraliza radicalii liberi și alte toxine care provoacă stresul oxidativ. Când se întâmplă acest lucru, nivelul glutationului oxidat în organism crește, iar nivelul glutationului redus scade. Prin urmare, o reducere a stresului oxidativ a fost demonstrată printr-o scădere a raportului dintre glutationul oxidat și cel redus.

 

Deci, dacă sunteți în căutarea unui antioxidant, detoxifiant și suporter al sistemului imunitar serios, atunci nu căutați mai departe de glutation!

altrient glutathione

Faceţi un pas spre sănătate şi vitalitate, în mod natural!

 

Referințe

Richie JP Jr, Nichenametla S, Neidig W, Calcagnotto A, Haley JS, Schell TD, Muscat JE. Randomized controlled trial of oral glutathione supplementation on body stores of glutathione. Eur J Nutr. 2014 May 5. PubMed PMID: 24791752.

Suntres ZE. Liposomal Antioxidants for Protection against Oxidant-Induced Damage. Journal of Toxicology 2011 May 24. Article ID 152474.

Topham NJ, Hewitt, EW. Natural killer cell cytotoxicity: how do they pull the trigger? Immunology. 2009 Sep. PubMed PMCID: 2747134.

Setria® este o marcă înregistrată a firmei Kyowa Hakko USA, Inc.

© 2014 LivOn Labs