Retete KETO Nutty Cheesecake cu ButterFat Keto

Această rețetă face parte din cookbook-ul conceput de dieteticianul Alexandra Lacurezeanu împreună cu Botaniq.ro.

Alexandra Lacurezeanu este absolventă a Facultății de Nutriție și Dietetică din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu“ din Cluj-Napoca, în prezent masterandă la “Nutriția și Calitatea Vieții” la aceeași facultate.

Ingrediente

Pentru blat

200g făină de migdale

70g ulei de cocos

Pentru cremă

2 ouă

275g brânză proaspătă de vaci

350g mascarpone sau ricotta

100g smântână de gătit 35% grăsime

50g unt de migdale

esență de vanilie, scorțișoară

30g îndulcitor stevia

50g butterfat keto powder

Mod de preparare

Se pre-încălzește cuptorul la 200 grade. Amestecăm între timp ingredientele pentru blat și formăm blatul într-o tavă rotundă cu fund detașabil. Punem blatul la cuptor la 200 grade timp de 10 minute. După 10 minute scoatem blatul și formăm crema de cheescake. Se amestecă ingredientele pentru cremă și se pune peste blatul în tavă. Crema va sta la cuptor la 180 grade pentru 50 minute.

 

Cod articol: Retete - Keto Life