Totul despre probiotice, interviu cu Prof. Univ. Dr Dan C.Vodnar, USAMV Cluj – EduBotaniq.ro

 

Despre probiotice și sănătatea intestinală se vorbește tot mai mult, iar când ai alături un cercetător ca Dan C. Vodnar, Profesor Universitar Doctor, Prorector responsabil cu cercetarea în cadrul USAMV Cluj Napoca, nominalizat în Top 2% cercetători în domeniul Biotehnologiilor Alimentare nu poți decât să te bucuri de oportunitatea de a oferi un fundament științific tuturor întrebărilor legate despre rolul acestora în organism.

 

Cu peste 160 lucrări științifice publicate în reviste de specialitate, cu 3 patente de invenție obținute (și alte 7 în așteptare) precum și nenumărate premii naționale și internaționale, Prof. Univ. Dr. Dan C. Vodnar studiază probioticele de peste 10 ani, acesta fiind chiar subiectul tezei sale de doctorat.

 

De curând, munca sa de cercetare în domeniu i-a fost răsplătită cu obținerea unui nou patent de invenție: Probioticele sub formă de jeleu obținut din suc de afine având in compoziție bacterii probiotice micro-incapsulate.

 

Dacă e ceva de știut despre probiotice, de la Prof. Univ. Dr. Dan Vodnar cu siguranță vei obține o perspectivă realistă și fundamentată științific. Prin urmare, suntem onorați că a acceptat invitația noastră de a vorbi deschis despre probiotice: ce sunt, cum le alegem, când le folosim, pentru ce anume, cât timp și care este cu adevărat potențialul lor nu doar pentru imunitate, ci și pentru sănătatea psihică.

 

Urmăriți interviul Botaniq.ro cu Prof. Univ. Dr. Dan C. Vodnar pentru o porție sănătoasă de știință, pe înțelesul tuturor. Vei afla lucruri mai puțin cunoscute despre: psihobiotice, potențialul metaboliților probioticelor, durata de viață a acestora, diferența dintre enzime și probiotice, ce înseamnă micro-încapsularea.

 

45 minute de știință cu Dan C Vodnar.

 

Echibiotic este preparatul lansat in 14 aprilie 2022 de catre prof. Dan C. Vodnar. Vezi produsul aici

echibiotic

 

Pe Prof. Dr. Dan Vodnar îl puteți găsi pe Facebook pe grupul Știință cu sare și piper. Click aici pentru a vizita grupul..

 

botaniq.ro logo