Pentru un somn natural de bună calitate este foarte important crearea unei rutine înainte de somn.

 Încercă acești cinci pași simpli pentru a te ajuta să dezvolți acea rutină.

1. Un somn de bună calitate

Ceea ce contează mai mult decât numărul de ore dormite, este calitatea somnului. Calitatea somnului este greu de măsurat, astfel că mulți dintre noi catalogăm un somn ca fiind bun în funcție de câte ore dormim. Cu toții credem că un somn de calitate este reprezentat de un somn de 8 ore, însă fiecare persoană are nevoie de un număr de ore de odihnă diferite, acest lucru depinzând de corpul fiecăruia. De exemplu șase ore și jumătate de somn de bună calitate pentru anumite persoane sunt mult mai bune decât opt ore de somn întrerupt de slabă calitate. Mineralele precum magneziu joacă un rol important în obținerea unui somn de calitate, așa că asigură-te că nu ai deficit de magneziu.

2. Du-te la culcare atunci când ești obosit

Oamenii cad adesea într-o capcană, aceștia punând preț pe cantitatea de ore de somn, și nu pe calitatea somnului. Astfel, dacă te-ai săturat să fii obosit, s-ar putea să te pui la somn mult prea devreme, dar să nu reușești să adormi. Acest lucru duce la creșterea nivelului de stres, care poate inhiba capacitatea ta de a produce hormonul somnului. Dacă ți se întâmplă și ție acest lucru (să fii prea obosit), atunci te sfătuim să mergi la culcare doar cu o jumătate de oră înainte de momentul în care mergeai anterior și calitatea somnului se va îmbunătăți, fără îndoială.

3. Pregătește-te înainte de somn

Un pas important de adăugat rutinei tale înainte de somn este să îți acorzi un timp de o oră jumătate pentru a te pregăti de somn. În acest timp poți face o baie cu fulgi de magneziu, iar după baie, să aplici o loțiune cu magneziu, care te pot ajuta să te relaxezi. Tot în acest timp asigură-te că dezactivezi toate dispozitivele care emit lumina albastră (telefonul, tableta, e-reader-ul). Această lumină transmite creierului faptul că încă este zi, lucru ce duce la inhibarea hormonului de somn. Un alt element esențial care trebuie luat în calcul este luarea cinei cu cel puțin două ore înainte de culcare.

4. Trezește-te la aceeași oră în fiecare zi

Un alt element pe care îl sugerăm să îl incluzi în rutina ta este să încerci să te trezești la aceeași oră în fiecare zi, inclusiv în weekend! Deși sună îngrozitor să te trezești devreme și când ești liber, merită! Mersul la culcare la aceeași oră în fiecare seară și trezirea la aceeași oră în fiecare dimineață ajută ritmul circadian să dezvolte un ciclu de somn sănătos.

5. Trezește-te la lumina naturală

 În timpul verii renunță la perdele pentru a avea lumină naturală, iar în timpul iernii încearcă o alarmă mai prietenoasă deoarece o alarmă neprietenoasă, poate duce la apariția șocului, ducând la creșterea adrenalinei.