Categorii produse
Cosul tau

dr ohhira

Starter kit pentru iaurt bio, Fairment

Starter kit pentru iaurt bio, Fairment
Starter kit pentru iaurt bio, Fairment
CALL CENTER
Luni - Vineri 08:00 - 17:00, Sâmbătă 09:00 - 11:00
TRANSPORT
Curier Rapid: 14,90 Lei
Transport Gratuit de la 250 Lei
364,45 Lei
Fără TVA: 306,26 Lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod produs: FANT0015

Starter kit pentru iaurt bio, Fairment

Acesta este un kit pentru a prepara iaurt din lapte animal. 

Prepara-ti singur acasa un iaurt delicios cu ajutorul kitului de start de la Fairment! O bautura obtinuta din culturi vii, fermentata, naturala si sanatoasa.

Cutia contine:
-1 pachet cu 3 plicuri a cate 5g de culturi pentru iaurt animal
-1 vas special din inox cu pereti dubli pentru preparat iaurt
-1 borcan de fermentare de 946 ml
-1 capac de metal
-1 termometru de inox
-1 manual in limba engleza cu retete
-intructiuni de utilizare in engleza si in romana.

Ingrediente plic culturi de iaurt: Dextrose*, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrückii subsp. bulgaricus
*din agricultura ecologica

Mod de preparare: 

Pentru a prepara iaurtul avem nevoie de:
-1 pliculet de 5g de culturi pentru iaurt (inclus in kit) 
-750 ml lapte de vaca

Pasul 1: Puneti laptele de vaca intr-un vas si incalziti-l pana ajunge la temperatura de fierbere pentru a steriliza laptele. Turnati apoi laptele in borcanul de sticla din kit si lasati-l sa se raceasca pana temperatura scade sub 40 de grade.

Pasul 2: Adaugati 1 pliculet de 5g de culturi de iaurt si amestecati pana totul se omogenizeaza perfect. Puneti capacul de metal la borcan si asigurati-va ca e bine inchis. Pe urma puneti borcanul in vasul de inox pentru preparat iaurt.

Pasul 3: Incalziti 500ml apa la 80 de grade si turnati apa in vasul de inox astfel incat borcanul de sticla sa fie inconjurat de apa calda. Asigurati-va inca odata ca e bine inchis capacul la borcanul de sticla, pentru a nu patrunde apa inauntru. Puneti capacul la vasul de inox si lasati-l sa stea asa timp de 8 ore. In aceasta perioada este recomandat sa nu manevrati vasul, sa il lasati sa stea nemiscat.

Pasul 4: Dupa 8 ore, deschideti vasul si verificati iaurtul. Daca iaurtul nu e ferm, consistent, si daca apa s-a racit, aruncati apa racita si reumpleti cu 500ml de apa la 80 de grade si lasati la fermentat pentru inca 2 ore. Repetati procesul pana iaurtul capata consistenta si se acreste. Cu cat il lasati mai mult la fermentat, cu atat va deveni mai acru si mai consistent.

Pasul 5: Cand iaurtul e gata, puneti borcanul de sticla in frigider sa stea peste noapte. Apoi se poate consuma. Pastrati la frigider.

Pasul 6: Pentru a face un nou lot de iaurt, puteti folosi ca si starter o portie din iaurtul preparat anterior. In locul pliculetului de 5g de culturi de iaurt de la Pasul 2, puneti 2 linguri de iaurt preparat anterior. Acest proces se poate repeta de pana la 10 ori, adica cu 1 singur pliculet de culturi putem prepara 10 portii de iaurt consecutiv. Dupa 10 generatii, este indicat sa incepeti iar cu un pliculet de culturi de 5g.

Fabricat in Germania

Recenzii

Feedback-ul tău

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun