Ați întrebat, noi am răspuns.

 

Încă de la lansarea platformei Fertilitate Naturală, împreună cu Mihaela Brailescu, am primit nenumărate întrebări referioare la noile produse și felul în care contribuie la îmbunătățirea șanselor de a concepe un copil pe cale naturală. Și deși acest articol, și întreagă platforma, se concentrează pe fertilitatea naturală, toate sfaturile de aici pot fi aplicate și dacă nu planificați neapărat o sarcină dar vă confruntați cu sindromul ovarului polichistic și alte afecțiuni din sfera ginecologică sau dacă doriți să imbunătățiți rezultatele tratamentelor de fertilitate precum IUI și FIV.

De ce?

Pentru că toate acțiunile conștiente pe care le luăm pentru a îmbunătăți sănătatea ovulelor, spermatozoizilor, a uterului, fie că e prin alimentație, schimbări în stil de viață sau suport nutrițional de calitate stau la baza oricărui tratament pentru fertilitate.

Asadar, gasiti mai jos raspunsurile la toate intrebarile voastre. Daca nu e inclusa aici inseamna ca raspunsul il aveti deja aici

 

Î: Am pierdut 3 sarcini, am mutație de MTHFR. Mi s-a transmis că mutația e “minoră”. E potrivit Inofem DUO?

M.Brailescu: În acest caz ai nevoie de o susținere holistică a corpului. Iți sugerez să adopți o dietă antiinflamatorie și să susții activitatea tiroidei prin suplimente bine țintite. Inofem DUO poate fi de ajutor oricui are probleme cu glicemia și metabolismul glicemic, însă în cazul tău cred că este mai mult vorba despre susținerea sănătății ficatului și a tiroidei.

 

Î :În urma unor analize pentru fertilitate am descoperit că am prolactină și dhea ușor marite. Mă ajută Inofem DUO să ii aduc în limitele normalului? Menționez că am AMH mic (0.96) la 30 de ani, urmează să fac o crioprezervare ovariană și iau DHEA, Omega3, PQQ, Conezima Q10, acid folic și B6.

M.Brailescu: Inofem DUO te poate ajuta în această situație însă atat DHEA, cat și prolactina sunt cauzați de stres, ceea ce înseamnă că fără modificări în stilul de viață nu vei obține beneficii însemnate de la un singur supliment. AMH-ul mic este în general o consecință a unei diete nesănătoase, a unui stil de viață stresant sau a imunității afectate (prin micro infecții sau micro alergii, expunerea la chimicale, stres cronic).

 

Î: Am noduli și fibroame la sâni. Mă ajută Inofem Duo?

M.Brailescu:Aceste afecțiuni au de multe ori legătură cu o calitate scăzută a foliculilor și niveluri scăzute de progesteron comparative cu estrogenul. Sunt afecțiuni asociate cu funcția deficitară a tiroidei și excesul de estrogen. Inofem DUO te poate ajuta să ții sub control glicemia și să crești calitatea ovulatiilor. Neapărat alături de o dietă antiinflamatorie în care crești consumul de verdețuri, frunze verde închis, legume crucifere și reduci fainoasele din grâu, lactatele de vacă și zahărul rafinat.

 

 

ÎAm SOPC și rezistență la insulină, cu exces de androgeni. Problema e că toată pielea îmi miroase urat, în special când sunt stresată, indiferent de cât de des și agresiv mă spăl. Fac un dus la fiecare 2-3 ore. Efectiv nu știu ce să mai fac, mă afectează foarte mult. În acest moment iau ashoka, shatavari și am început și cu salvie. Ce supliment m-ar ajuta?

M.Brailescu: Concentrează-te pe a imbunătăți rezistența la insulină. Nu e despre un singur supliment ci despre o constelație de obiceiuri bune prin care îți susții corpul.  Inofem DUO este un supliment de mare ajutor în caz de SOPC și RI. Adoptă o dietă moderată low-carb, consumă mese regulate cu proteine-fibre-grăsimi la fiecare masă, practică antrenamente potrivite nivelului tău de antrenament și încearcă să moderezi sau să gestionezi mai bine nivelul de stres. Practică  masaj limfatic și periaj uscat, adaugă mai multe verdețuri și frunze verde închis în dietă, și suplimente de alge și clorofilă lichidă.

 

I: Dacă iau Inofem Duo mai trebuie să iau acid folic sau alte suplimente?

M.Brailescu: 2 plicuri de Inofem DUO pe zi îți asigură doza optimă de folat și acid folic. În rest, concentrează-te pe surse alimentare de folați. Adică: frunze verde închis, crucifere, ficat de vită, ouă de țară.

 

I: Am fost operată de endometrioza stadiul 3- 4 anul trecut și din păcate orice tratament anti conceptional (și menționez că am încercat aproximativ 11 tipuri ) au avut efecte adverse. De aceea doresc să știu dacă ar fi indicat să achizionez progesteron natural. Va mulțumesc

M.Brailescu: Dacă întrebarea ta era legată de metode anticoncepționale, îți pot spune că exista si altfel de soluții pentru asta. Am făcut o serie întreagă de postări și stories despre endometrioza pe pagină de Instagram 

 

I:  Este ok ca eu și soțul să luăm pachetul pentru fertilitate, dacă noi luăm deja medicatie alopata pentru diabet de câteva luni pentru predispoziție de rezistență la insulină și diabet la mine și diabet de grad 2 la el? Țin să menționez că problemele cu care eu mă confrunt, cât și ale soțului se regăsesc în totalitate în prospectul acestor suplimente.

M.Brailescu: Terapia combinată mio + d-chiro-inositol este tot mai serios studiată că alternativă naturală și fără efecte secundare la protocoalele actuale alopate de control ale glicemiei. Îți las câteva studii medicale pentru referință si îți sugerez să colaborezi cu un nutriționist pentru un protocol personalizat de dietă și suplimente care să corecteze problema actuală.

Las mai jos un studiu comparativ care evidentiaza efecte asemănătoare la femeile cu sindromul ovarelor polichistice pentru scăderea IMC și ameliorarea sensibilității la insulină și îmbunătățirea ciclului menstrual. DOI: 10.1080/09513590.2016.1236078

Un altul arată că mai mulți izomeri ai inozitolului și în special mio-inozitol (MI) și D-chiro-inozitol (DCI) posedă proprietăți insulin-mimetice și pot fi eficienți în scăderea glicemiei post-prandiale în dezechilibrele metabolice.

DOI: 10.1016/j.biochi.2013.05.011

 

 I: Ajută Inofem Duo la pierderea în greutate?

M.BrailescuInofem DUO nu este un produs destinat slăbitului, însă mio-inozitolul și combinația de inositol din această formulă este un supliment dovedit clinic că poate duce la pierderea în greutate la femeile cu SOPC.

Într-un studiu comparativ făcut pe femeile cu SOPC, suplimentarea de mio + D-chiro -inositol în asociere cu dietă a accelerat pierderea în greutate și reducerea masei grase cu o ușoară creștere a procentului de masă slabă. În plus, acesta a  contribuit semnificativ și la restabilirea regularității ciclului menstrual, un aspect crucial pentru femeile cu SOPC. Dacă ținem cont de faptul că de multe ori dietele de slăbire afectează durata ciclului menstrual și provoacă dezechilibre hormonale chiar și la femeile sănătoase, putem spune că Inofem DUO este un sprijin important în acest proces

 

I: Pot să iau Inofem Duo împreună cu alt supliment care conține Acid folic? Chiar și dacă iau 2 plicuri pe zi?

M.Brailescu: 2 plicuri de Inofem DUO pe zi îți asigură doza optimă de folat și acid folic. În rest, concentrează-te pe surse alimentare de folați. Adică: frunze verde închis, crucifere, ficat de vită, ouă de țară.

 

I:În ce situație iau un plic de Inofem Duo, și în ce situație 2?

M.Brailescu: 2 plicuri de Inofem DUO pe zi te ajută să corectezi într-un timp mai scurt dereglări menstruale cauzate de rezistență la insulină sau simptomele asociate sindromului ovarului polichistic. Dacă ai un obiectiv de sarcină, la fel, poți lua 2 plicuri pe zi până la confirmarea unei sarcini. Dacă ții deja simptomele sub control și vrei să susții armonia hormonală pe termen lung poți să iei un plic pe zi.

 

 

 

I:Pot să iau Inofem duo și în timpul sarcinii?

M.Brailescu: Analiza secundară din 3 studii randomizate controlate a demonstrat că terapia cu mio-inositol poate reduce în mod semnificativ unele dintre complicațiile diabetului gestational, cum ar fi nașterea prematură și macrosomia, cu un impact favorabil asupra bunăstării mamei și a fătului.

DOI: 10.3177/jnsv.65.S59

Mio-inozitolul poate reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat gestațional prin îmbunătățirea sensibilității la insulină.DOI: 10.1155/2019/3915253

 

I: Cât timp trebuie să iau Inofem Duo?

M.Brailescu: Inofem DUO conține ingrediente care sunt considerate sigure pe termen lung. Pentru adresarea simptomelor asociate hiperandrogenismului, sindromul ovarelor polichistice sau rezistenței la insulină poți folosi suplimentul 3 luni alături de dietă și modificări benefice în stilul de viață.

 

I: Pot să iau Inofem duo dacă alaptez?

M.Brailescu: Inozitolul este un nutrient esențial pentru celule, cu concentrații mari în laptele matern (în special în laptele matern al mamelor ai căror copii s-au născut prematur). Scăderea nivelului de inozitol la copiii cu sindrom de detresă respiratorie (RDS) poate fi un semn că boală lor va fi severă. Inozitolul este considerat a fi un nutrient important în dezvoltare înainte și după naștere.

Sursă DOI: 10.1002/14651858.CD000366.pub4

 

I:Poți să ai SOPC și totuși să ai cicluri regulate? Mai e nevoie de inofem în acest caz?

M.Brailescu: Poți să ai SOPC cu cicluri regulate, la fel cum poți să ai rezistență la insulină și să ai o greutate considerate normală sau un IMC normal. Simptomele hiperandrogenismului și ale rezistenței la insulină sunt indicatorii după care îți evaluezi starea de sănătate.

 

Inofem DUO te poate ajută în caz că experimentezi:

 • păr în exces pe față, piept sau brațe
 • acnee adultă (în special în zona bărbiei);
 • ten și/sau par gras;
 • subțierea și rărirea părului de pe cap (în special frunte și calotă);
 • pete în zona axilei (piele mai închisă și mai groasă);
 • polipi fibroepiteliali în special pe gât și pe partea superioară a corpului (excrescence de culoarea pielii, de câțiva milimetri, netezi, benigni, care apar din cauza frecarii, de exemplu la sutien);
 • senzație se agitație și iritabilitate între mese (mai ales “la foame”, după mai mult de 4 ore de la ultima masă);
 • hiperglicemie (valori normale  glicemie a jeun 80-120 mg/dL);
 • valori anormale la insulină și hemoglobină glicozilata;
 • pofte frecvente de dulce;
 • pofte de dulce/junk foods/lactate și făinoase care se intensifica înainte de menstruație, reactivitate sau iritabilitate la episoade de agresivitate sau autoritate excesivă;
 • depresie, anxietate, sentimente acute de devalorizare și lipsa de încredere în sine;
 • cicluri mai lungi, peste 35 zile, sau cicluri neregulate care fluctuează cu mai mult de 8 zile de la o luna la altă;
 • chisturi ovariene și micro chisturi pe ovare (șirag de perle);
 • sindromul ovarelor polichistice;
 • dureri ovariene în perioada de mijloc a ciclului (la ovulatie);
 • fertilitate scăzută sau infertilitate.

 

I: Poate ajuta Inofem Duo la prevenirea diabetului gestational?

M.Brailescu: DA! Există multe studii în acest sens. Suplimentarea cu Inofem DUO în primul trimestru de sarcină poate susține metabolismul energetic și metabolismul glucidic astfel încât, alături de o dietă adecvată, să contribuie la prevenirea diabetului gestational.

Analiza secundară din 3 studii randomizate controlate a demonstrat că terapia cu mio-inositol poate reduce în mod semnificativ unele dintre complicațiile diabetului gestational, cum ar fi nașterea prematură și macrosomia, cu un impact favorabil asupra bunăstării mamei și a fătului.DOI: 10.3177/jnsv.65.S59

Mio-inozitolul poate reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat gestațional prin îmbunătățirea sensibilității la insulină.DOI: 10.1155/2019/3915253

 

Să vă fie cu fertilitate și echilibru hormonal!

S-ar putea să te intereseze și: Inofem Plus- Întrebări și răspunsuri (Partea I)

 

Cod articol: Sfaturi si retete f90b640