Ați întrebat, noi am răspuns.

Am ales să lansăm produsul Inofem Plus din dorința de a oferi soluții specifice pentru o serie de dezechilibre hormonale, având în vedere particularitățile fiecărei afecțiuni. Și da, poate fi confuz să vezi două produse similare ca și compoziție și indicații și de frică să nu alegi ce nu trebuie să te descurajezi. Așadar, am creat un tabel în care am explicat în ce situații se recomandă Inofem DUO și în care Inofem Plus și l-am încărcat în articolul despre Inofem Plus și cel despre Inofem DUO iar mai jos am răspuns la o parte dintre întrebările voastre. 

I: Cum abordăm ovarele polichistice care nu sunt însoțite de SOPC?

M.Brailescu
Chisturile ovariene sunt formartiuni de natură benignă (de cele mai multe ori) situate la nivelul ovarelor. Pot varia mult în dimensiune, și în general este comun ca ele să apară și să dispară de la sine de-a lungul vieții reproductive a femeii. 
Facem diferența intre chisturile multiple, asociate SOPC, pe care le numim corect ovare micropolichistice, și chisturile funcționale care pot apărea la orice femeie. Ele sunt însoțite de senzația de umflare, balonare și/sau durere în abdomenul inferior și pot fi o consecință a oboselii, a unui nivel cronic de stres, a unei alimentații nesănătoase cu multe alimente inflamatorii, sau a disfuncției glandei tiroide. Hipotiroidismul este frecvent asociat cu formațiuni beningne ale sânilor sau ale ovarelor. 

Ce poți face, pe scurt:

  • Testează glanda tiroidă! TSH, free T4 și free T3, plus valorile la vitamina D3 iți pot face o idee dacă tiroida iți influențează în mod negativ ovarele. Dacă simptomele sunt însoțite și de oboseala în exces fără cauze evidente, căderea părului, rezistență scăzută la frig, alte simptome digestive sau alergice, e bine să testezi și Anti-TPO, Anti-TG pentru a exclude diagnosticul de tiroidită autoimună Hashimoto; 
  • Ai grijă de suprarenalele tale – respectă ritmul circadian și nevoia corpului de odihnă, culcă-te înainte de 23:00 (ideal 22:00) și evită expunerea la stimuli, lumină artificială (mai ales becuri cu lumină rece) și ecrane după lăsarea întunericului (sau cu 2 ore înainte de a merge la culcare);
  • Suplimentează sau consumă o dietă bogată în următorii micronutrienti: vitamina D3, vitamina C, acizigrasi omega 3, iod, seleniu, zinc, magneziu
  • Adoptă o dietă bogată antiinflamatorie, din care elimini prăjelile, mâncarea tip fast-food, băuturile acidulate, sucurile dulci (chiar și cele pasteurizate din fructe, care doar par sănătoase), băuturile energizante, excesul de cafea, alcoolul, fumatul, excesul de lactate și de semipreparate din carne convențională din comerț. 

Ingredientele din Inofem Plus te pot ajuta să ai cicluri regulate și să reduci inflamația de la nivelul ovarelor pentru a susține retragerea chisturilor. 

 I: Ar fi indicate anumite analize care să ne ajute să facem alegerea potrivita intre cele 2


Te invit să evaluezi imaginea de mai jos pentru a iți da seama care dintre cele două ți s-ar potrivi cel mai bine. 

I: Se poate lua Vitex fară un set de analize în prealabil?

M.Brailescu

Vitex este un supliment natural preparat din fructele arborelui mediteranean Vitex agnus-castus. În antichitate, a fost folosit pentru a suprima libidoul călugărilor, de unde și numele. Din fericire, nu are acest efect asupra femeilor. Este eficient pentru durerile de sâni, menstruații neregulate, simptome premenstruale neplăcute și unele tipuri de acnee.


I: Când NU este indicat să iei Vitex?

M.Brailescu

  • Imediat după oprirea tratamentului cu anticoncepționale (e bine să lași glanda pituitară să își reia comunicarea cu ovarele în ritmul propriu)
  • Combinarea Vitex cu medicamente folosite în protocoale FIV poate duce la reacții adverse, cum ar fi sindromul de hiperstimulare ovariană.
  • ​​​​​ Nu suplimentați cu Vitex dacă valoarea LH este crescută (sau mai mare decât FSH la analizele de ziua 3-5). Vitex stimulează LH, ceea ce poate înrăutăți simptomele femeilor cu sindromul ovarelor polichistice care au acest simptom specific. 

Pentru reglarea ciclurilor vitex este cel mai eficient în primele 3 până la 6 luni de utilizare, de aceea nu este recomandată suplimentarea pe termen lung. 

Fetele sub 18 ani au axa hipotalamo-hipofizo-ovarian (HPO) în curs de maturizare si e bine să evităm orice supliment ce i-ar purtea perturba activitatea. Însă, important de știut este că Inofem Plus care conține vitex este o opțiune mult mai blândă decât pilulele contraceptive care sunt frecvent prescrise incorect adolescentelor ca “tratament” pentru dereglări de ciclu menstrual.

 

i: Pe ce perioada de timp se poate lua?

M.Brailescu

Pentru reglarea ciclurilor, vitex este cel mai eficient în primele 3 până la 6 luni de utilizare, de aceea nu este recomandată suplimentarea pe termen lung, însă poate fi folosit în cure periodice cu pauze. 
De exemplu, pentru simptome premenstruale neplăcute INOFEM PLUS poate fi de ajutor în cure de 3 cicluri lunare, pauza de 1 -2 cicluri lunare și reluat pentru încă 3 cicluri. Asocierea INOFEM PLUS cu o dietă antiinflamatorie, suplimente de vitamina C lipozomala, omega 3 și magneziu poate susține reducerea până la eliminare a a sindromului premenstrual. 

 

 

I: Căderea masivă a părului poate avea legătură? Ce recomandați dacă da?

M.Brailescu
Căderea masivă a părului poate avea multe cauze și iți poți face idee care e cauza evaluând și restul simptomelor pe care le mai ai. 
Cauze frecvente: hipotiroidism, lipsa de fier, stres emoțional și fizic intens, dereglări menstruale, exces de androgeni. 
Dacă simptomele tale au legătură cu ciclul menstrual dar NU ai diagnostic de SOPC cu exces de LH și/sau androgeni, te poți ajuta de INOFEM PLUS pe o perioadă de 3 cicluri lunare, în timp ce te susții în mod evident de hrană și odihnă. 

 

I:Ce dezechilibre cauzează dureri de sân imediat după ovulație și până la menstruație?

M.Brailescu
Sănii sunt formați din țesut foarte sensibil la fluctuațiile hormonale, în special la nivelul estrogenului. 
În faza luteală (de la ovulație la menstruație) ar trebui ca nivelul de estrogen să fie echilibrat de progesteron, iar spre final de ciclu ambii hormoni să fie eliminați în mod optim. Această activitate cade în sarcina ficatului, iar dacă organele de detoxifiere și drenare (în special ficatul, colonul și nodulii limfatici de la nivelul sânilor) nu funcționează optim în această perioadă poți experiementa simptome de tensiune și durere sau umflare la nivelul sânilor. 
INOFEM PLUS te poate ajuta să echilibrezi nivelul de estrogen – progesteron, iar o dietă bogată în verdețuri și fibre, grăsimi sănătoase, proteine de calitate și carbohidrați integrali cu absorbție lentă susține metabolizarea și eliminarea corectă a estrogenilor. Asocierea acestora (Inofem PLUS + dieta) cu practici ajutătoare (periaj uscat, masaj limfatic, masajul sânilor) susține eliminarea acestor simptome în 2 până la 4 cicluri lunare. 

 

I: La ce ajuta melatonina din  Inofem Plus?
M.Brailescu:

Găsești informații complete despre rolul fiecărui ingredient din Inofem Plus în acest articol: Inofem Plus- formula completa pentru echilibru hormonal

 

I: Dacă am endometrioză și iau anticoncepționale pot lua acest supliment? Mă ajută?

M.Brailescu:

NU. Suplimentarea cu vitex împreună cu pilulele contraceptive ar putea scădea efectul acestora și poate crește șansele de a rămâne însărcinată. 
Inofem DUO te poate ajuta pe durata tratamentului cu anticoncepționale (care recomand să nu fie mai lung de 6 luni, pentru că e o forma de management al simptomelor și nu acționează protectiv la nivelul cauzelor profunde ale endometirozei). 
Iti recomand să iei Inofem Plus la 2 luni după oprirea tratamentului cu anticoncepționale și să iți susții corpul cu o dietă adecvată diagnosticului tău. Găsești informații gratuite și în articolele de pe blogul botaniq.ro și în postări + stories pe pagina de Instagram @mihaela.brailescu

 

I: Inofem Duo sau Plus se poate lua fară recomandarea medicului? Scrie în prospect să nu se ia fară.

M.Brailescu:

Inofem Duo este un supliment natural care poate fi luat fară prescriptie medicală, iar exprimarea de pe etichetă este obligatorie pentru toate suplimentele de pe piață. Este bine să înțelegi pe deplin efectele sale, simptomele tale și modul în care te poate susține, iar dacă nu ești sigură că iei o decizie informată pe cont propriu e bine să apelezi la ajutorul unui specialist.  

 

I:Este Inofem Plus bun și pentru prolactina mărită și h androgini măriți?

M.Brailescu:

Inofem Plus este potrivit pentru echilibrarea hiperprolactinemiei, însă înainte de a-l folosi e bine să faci analize la nivelul de LH și FSH pentru a vedea dacă ovarele tale sunt suprastimulate. Daca se întâmplă asta, te poți ajuta mai bine de Inofem Duo timp de 3 cicluri lunare (2 plicuri/zi) după care refaci analizele și poți continua cu Inofem Plus încă 3 cicluri lunare. 
Nu uita că prolactina este si un hormon de stres, care este afectat în mod direct de perturbarea ritmului circadian (expunere excesivă la lumina artificială, mai ales seara, becuri cu lumină rece, ecrane). Androgeni în exces este și o consecință a excesului de insulină întâlnit într-o alimentație bogata în zaharuri și carbohidrați rafinați

 

I:Are Inofem Plus vreo contraindicație sau efect advers?

M.Brailescu:

Doar cele menționate mai sus legate de suplimentarea cu vitex la femeile cu SOPC și nivel crescut de androgeni. 

 

I:Cum putem susține echilibrarea hormonala după naștere?

M.Brailescu:

Echilibrarea hormonală post-partum este un subiect mult prea vast pentru a fi discutat aici, însă iți mulțumim pentru întrebare! Tocmai ne-ai dat o idee excelentă pentru un nou articol de blog. 
Inofem Plus poate susține echilibrarea hormonală post-partum odată ce alăptarea a fost încheiată. În această perioadă, desi atenția este poate pe copii, mamele au la fel de multă nevoie de hrană cât mai bună, odihnă și suport în îngrijirea copilului. Cu cât ești mai obosită și cu cât mănânci mai prost, cu atât vă dura mai mult până corpul își va relua ritmul hormonal lunar, iar procesulva fi mai anevoios. 

 

I:Când avem acnee pe mandibulă și bărbie de unde începem investigațiile? Am început la endo și sunt perfecte iar menstruația a fost regulată. Insulina și glicemia sunt ok.

M.Brailescu:

Acneea pe bărbie și mandibulă sunt în general un simptome al excesului de androgeni (DHEA, T) și sunt asociate cu glicemii mai ridicate decât ar fi optim pentru tine (măsoară indicele HOMA și hemoglobina glicozilata), cu sensibilitatea la grăsimile saturate (mai ales cele din lactate de vacă, carne de porc) și cu nivelul de inflamație din corp. E bine să evaluezi și cosmeticele pe care le folosești, să nu te expui din greșeală unor substanțe comedogenice. Apa de la robinet iarăși poate să întrețină inflamația în zona bărbiei, iar produsele “pentru acnee” iți pot perpetua problema. 
Ajuta-te de o apă termală Beyus, o cură de 3 luni cu Inofem DUO și o dietă bogată în legume, carbohidrați integrali cu absorbție lentă și acizi grași omega 3, suplimente de vitamina D3, zinc și magneziu. 

 

I: E suficientă o cură de o lună cu Inofem plus pentru reglare hormonală?

M.Brailescu:

În general dezechilibrele hormonale se abordează în cure de 3 până la 6 luni. Cel mai bine e să urmărești simptomele după o cură de 3 luni (Inofem Plus în asociere cu dieta și alte suplimente toaletate pe nevoile tale specifice) și apoi urmărești ce se întâmplă încă 3 luni fară suportul suplimentului. Daca simptomele reapar treptat, poți relua pentru încă 3 luni cura cu Inofem Plus dar urmărind cu atenție care ar putea fi cauzele rădăcină ale dezechilibrului pe care încerci să îl elimini. Pornește de la baza sănătății hormonale: hrană bună și curată, dietă mediteraneană low carb cu multe grăsimi omega 3, respectarea ritmului circadian, eliminarea surselor de disruptori hormonali din casă și trusa de cosmetice  (mai ales plastic, lumânări parfumate, balsamuri de rufe) și vindecarea emoțională. 

 

Speram sa iti fie de folos. Vom reveni in curand cu Partea a 2-a si a 3-a de intrebari si raspunsuri Inofem Plus.

 

 

Cod articol: Sfaturi si retete f90b640